فلوت جزو سازهای بادی چوبی بدون زبانه است. این ساز یکی از قدیمی ترین ابزار موسیقی به حساب می آید. فلوت برخلاف دیگر سازها صدای آن نه از لرزش قمیش، بلکه از نوسان هوای دمیدهشده بر لبهٔ دهنی (یا تیغهٔ هواییِ) ساز تولید میشود. این ساز قابلیت نواخته شدن به صورت سولو و همچنین به همراه سایر سازها را دارد و میتوان از آن در سبکهای موسیقی راک، جاز، پاپ و… استفاده کرد.
اگر شما هم قصد خرید بهترین فلوت را دارید با سوالاتی مانند بهترین فلوت چیست؟ کدام فلوت خوبه ؟پیش از خرید بهترین فلوت به چه مواردی باید توجه کنیم ؟ مواجه می شوید.
ما در این مقاله تمام تلاشمان را می کنیم تا راهنمای خرید بهترین فلوت را به همراه لیستی از بهترین فلوت ها به شما پیشنهاد بدهیم.
اگر می خواهید خریدی با قیمت مناسب داشته باشید، یا تمایل دارید بهترین فلوت با کیفیت را سال ها از آن استفاده کنید . هم اکنون این فرصت را از دست ندهید و تا انتها با سبدت همراه باشید. در ضمن روی تعدادی از محصولات پیشنهادی به صورت محدود ،تخفیف هم خورده که با خرید به موقع آن میتوانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید.
راهنمای خرید بهترین فلوت
به علت تنوع بالای این محصول در بازار و همچنین تولید کنندگان آن،هنگام خرید کاربر را دچار سردرگمی میکند. از این رو راهنمای جامعی برای خرید بهترین فلوت برای شما آماده کرده ایم.پس تا انتها با ما همراه باشید.
ویژگیهای فلوت
- یکی از ویژگیهای بارز فلوت همیشه کوک بودن آن است.
- هنگامی که فلوت را برای اولین بار مینوازید صدای واضح و شفافی دارد.
- چون صدای فلوت تا جایی که نفس کشش دارد، کشیده میشود هنرجو میتواند به راحتی نتها را یاد بگیرد.
- آموزش فلوت راحت است و شما میتوانید به راحتی آن را بنوازید.
- مقاومت این ساز زیاد است و فقط در برابر آتش و ضربات شدید آسیب میبیند.
- چپ یا راست دست بودن نوازنده تاثیری در نواختن فلوت ندارد.
- اگر کار با فلوت را به خوبی یاد بگیرید به راحتی میتوانید با سازهای بادی اکسترال نیز کار کنید.
- با استفاده از فلوت میتوان طیف وسیعی از صداهای موسیقی را تولید کرد.
- کشش صدای فلوت باعث میشود تا هم نوازی مناسبی با گیتار و پیانو داشته باشد.
- حتی کودکان و بیماران مبتلا به اوتیسم نیز به راحتی میتوانند نواختن با فلوت را بیاموزند.
- یکی دیگر از ویژگیهای فلوت سادگی و راحتی حمل و نقل آن است.
انواع ساز فلوت
فلوت دارای انواع مختلفی است که تنها تفاوت آن ها در نوع طراحی سر فلوت یا بخش دهانی و میزان نفس لازم برای نواختن آنهاست.
۱.فلوت ریکوردر:
یکی از ابتدایی ترین مدلهای فلوت ،فلوت های ریکوردر می باشد که انتخابی ایده آل برای هنرجویان مبتدی و کودکان می باشد. جنس بدنه این ساز عموما از فلز (استیل) است.این ساز به صورت مستقیم نواخته میشود و به همین دلیل است که نواختن آن آسان تر می باشد.
- سوپرانو: این فلوت صدای بسیار زیری دارد و برای نواختن آهنگهای شاد مناسب است.
- آلتو: متداولترین نوع فلوت ،فلوت آلتو میباشد. تفاوت فلوت ریکوردر آلتو و سوپرانو در این است که صدای آن در مقایسه با نوع سوپرانو اندکی بمتر است.
- تنور: از ویژگیهای این مدل میتوان به صدای بم و قیمت بسیار زیاد آن اشاره کرد.
- مدل بیس: فلوت باس صدای بمی دارد و برای ملودیهای غمگین مناسب است.
۲.فلوت کلید دار:
این فلوت نسخه ی حرفهای تری از فلوت رکوردر است و عموما برای نوازندگانی ایده آل است که با اصول و تکنیکهای ابتدایی نواختن این ساز آشنا می باشند. این ساز دارای کلیدهایی است که برای دست چپ و راست طراحی شده که با استفاده از آن میتوان هوای دمیده شده در فلوت را به صورت نتهای متفاوتی تولید کرد. طول فلوت کلیدی حدود ۷۰ سانتی متر و وزن آن نیز حدود ۶۰۰ گرم است. این ساز با نام های فلوت بوهم، کنسرتی و یا فلوت مدرن نیز شناخته میشوند. مدلهایی از این فلوت که برای افراد مبتدی طراحی شدهاند، از جنس روی و مس با روکش نقره است و به همین دلیل وزن بسیار کمی دارد. اما مدلهای حرفهای این ساز عموما از جنس نقره طراحی میشوند.
۳.فلوت چوبی:
این فلوت به نام عربی نیز شناخته می شود. نواختن انواع فلوت چوبی کمی دشوارتر از ساز فلوت کلیددار است و به همین دلیل برای نوازندگان حرفهایتر مناسب میباشد. اگر به نواختن موسیقیهای ایرانی، عربی، هندی و یا ترکی علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم به سراغ این نوع فلوت بروید. جنس چوب فلوت بیشتر از افرا، گلابی، آلو، زیتون، شمشاد، لاله و اقاقیا است. چوبهایی که تراکم کمتری دارند تن صدای نرم و گرم تری دارند و مراقبت از آنها نیز راحتتر است.چوبهای متراکم و و تیره صدای قوی و شفافی دارند و برای گرم شدن زمان بیشتری نیاز دارند.
۴.پن فلوت سرخپوستی:
انواع فلوت سرخپوستی از ۱۴ تا ۱۸ نی چوبی به هم چسبیده ساخته شده است که سرِ این نیها از یک سو بسته بوده و از سوی دیگر باز است تا نوازنده بتواند با دمیدن هوا در آن، ساز را بنوازد. نیهای این ساز عموما از جنس چوب و یا بامبو است. پن فلوت های که از جنس بامبو است ظریف تر،و صدای آن به هنگام نواختن گرمتر است.این ساز برای هنرجویان مبتدی بسیار آسان می باشد زیرا نیاز به حجم هوای کمتری برای اجرای نتها دارد.
- پن فلوت دو ردیفه:
این ساز برای نوازندگان مبتدی گزینه ایده آلی است.این نوع پن فلوت عموما در آمریکای جنوبی کاربرد دارد و چیدمان نتها در آن، همانند نتهای پیانو است.
- پن فلوت تک ردیفه:
این نوع فلوت در گام سل ماژور کوک میشود و هنگام نواختن برخی از نت نیاز است تا نوازنده شیوه دمیدن هوا در ساز را کمی تغییر دهد.
- پن فلوت منحنی:
یکی ار محبوبترین پن فلوت ها، نوع منحنی آن می باشد.از مزایای فلوت سرخپوستی منحنی میتوان به حرکت آسانتر دست و لبها به هنگام نواختن اشاره کرد.
- فلوت اوکارینا :
این ساز یکی از قدیمیترین مدلهای فلوت است که معمولاً جنس سفالی دارد اما از شیشه، پلاستیک، فلز و… نیز ساخته میشود. صدای این ساز تا حد زیادی شبیه صدای فلوت رکوردر است. این فلوت دارای ۴ الی ۱۳حفره است که روی بدنه آن تعبیه شدهاند.
۶.فلوت چینی:
از قدیمیترین سازنگان فلوت چینیها بودند که از جنسهای مختلف و با صداهای متفاوتی فلوت میساختند از جمله آنها:
- فلوت dizi:
از چوب بامبو ساخته شده و مناسب برای موسیقی سنتی، اپرا و ارکستر است.
- فلوت xiao:
جنس آن از بامبو تیره رنگ است و از سازهای قدیمی که به صورت عمودی نواخته میشود.
- فلوت paixiao :
ظاهر آن شبیه پن فلوت است و ساز باستانی چین است.
فلوت koudi:
بسیار کوچک و ظریف و از جنس بامبو( خیزران) است.
۷.فلوت هندی:
ظاهر آن شبیه فلوت ریکوردر است و بیشتر در هند و پاکستان استفاده میشود. جنسش از چوب بامبو( خیزران) است. روی آن ۶یا۷ سوراخ قرار دارد و به صورت اوریب در دست گرفته و نواخته میشود.
اجزای فلوت
- سر فلوت( head toint): برای نواختن ساز لب نوازنده روی این قسمت قرار میگیرد.
- بدنه (body): قسمت اصلی فلوت است و کلیدهای ساز روی آن قرار دارند.
- قسمت انتهایی ساز( foot toint): آخرین بخش فلوت است.
نکاتی هنگام خرید فلوت
۱.جنس فلوت:
جنس فلوت روی صدایی که از آن خارج میشود، اثر میگذارد. فلوت از جنس نقره یکی از بهترین و پرطرفدارترین انواع این ساز است.
۲.سطح مهارت نوازندگی:
فلوت هایی که برای افراد مبتدی و حرفه ای طراحی شده اند با هم متفاوت می باشند.اگر اول راه هستید بهتر است به سراغ فلوتهایی بروید که سبک هستند و برای نواختن به هوای کمتری نیاز دارند. فلوت ریکوردر میتواند انتخاب مناسبی برای این دسته از نوازندگان باشد. اما اگر نوازنده فلوت حرفه ای هستید و یا قصد ارتقای ساز خود را دارید، سایر انواع این ساز نیز میتوانند با توجه به سطح مهارت و علاقه شما، گزینههای خوبی باشند.
۳. سلامت قطعات و بدنه ساز:
تمام قطعات فلوت را به دقت بررسی کنید. ممکن است خراشهای مویی و بسیار کوچکی روی آن ببینید که میتوانند از کیفیت صدای فلوت و نتهای آن به هنگام نواختن، بکاهند. همچنین تمام قطعات باید در جای خود قرار گرفته باشند و چیزی از آنها کم نباشد.
۴. ساز خود را امتحان کنید:
پیش از خرید، حتما فلوت را بنوازید و مطمئن شوید که تمام نتها به درستی اجرا میشوند. ۵.مهارت نفس گیری:
یکی از نکات مهمی که پیش از خرید ساز فلوت باید بدانید، این است که برای نواختن آن باید از دمیدن نفس خود در ساز استفاده کنید. فلوت مناسب برای شروع یادگیری، فلوتی است که نیاز به حجم هوای کمتری برای نواختن داشته باشد، به همین دلیل بهتر است برای شروع به سراغ فلوت رکوردر و یا پن فلوت سرخپوستی از جنس بامبو بروید. فلوتهای چوبی عموما به هنگام نواختن نیاز به حجم هوای بیشتری دارند و برای نوازندگان حرفهای، گزینه مناسبتری هستند.
۶. وزن ساز:
هر چه وزن ساز کمتر باشد، در دست گرفتن و کنترل آن آسانتر خواهد بود، به همین دلیل اگر نوازندهای مبتدی هستید، بهتر است به سراغ فلوتهای با وزن کمتر بروید.
۷.سلامت پدهای اسفنجی:
زیر کلیدهای فلوت، پدهای رنگی و اسفنجی قرار دارد که باید حفرههای تعبیه شده در آن بخش از ساز را به خوبی بپوشانند. هنگام خرید فلوت توجه کنید که این پدهای اسفنجی کاملا سالم و عاری از هر گونه آلودگی باشند.
۸. ساختار لبه فلوت:
جنس قسمت سر فلوت، در کیفیت صدای آن بسیار مهم است. به همین دلیل اگر توانایی خرید فلوت نقره را ندارید، پیشنهاد میکنیم به سراغ فلوتهایی بروید که سری نقره داشته باشند. همچنین توجه کنید که لبه فلوت به گونهای باشد که به هنگام نواختن، لبهای شما را اذیت نکند.
۹. سایز حفرههای روی بدنه ساز:
فلوتهای با سوراخهای باز عموما برای نوازندگان پیشرفته گزینه مناسبی هستند. این مدل فلوتها مقاومت هوای کمتری دارند بنابراین اجرای نتها به کمک آنها آسانتر خواهد بود۱۰) کلید
- لوازم جانبی:
کیس نگهداری فلوت را به خوبی بررسی کنید تا دچار ایراد یا آسیبدیدگی نباشد. جنس داخل آن باید از مخمل باشد تا به خوبی بتواند از فلوت شما محافظت کند. همچنین مخمل را بررسی کنید تا از جعبه جدا نشده باشد.
نگهداری از فلوت
- برای فولتتان قابی از جنس چرم نرم، کیف رولی بالشتک دار یا جعبهای محکم تهیه کنید.
- بعد از پایان ، قطعات ساز را از هم جدا کرده و نم و رطوبت آن را با دستمال مخصوص یا به وسیله میله و پارچهای تمیز از جنس کتان یا لنین به خوبی تمیز و خشک کنید.
- فلوت را در جای خیلی سرد یا روی شوفاژ و جلوی نور خورشید قرار ندهید.
- فلوت را در نزدیکی موتد شیمیایی نیز قرار ندهید.
- سعی کنید حداقل ماهی یکبار فلوت را با روغن بادام چرب کنید.
قیمت فلوت موجود در بازار ایران
یکی از فاکتورهای مهمی که در هنگام خرید توجه مشتری را به خود جلب می کند قیمت آن است که به نوع و برند سازنده آن بستگی دارد. در ادامه یک نمونه از ارزانترین و گرانترین فلوت را برای شما معرفی کرده ایم.
ارزان ترین فلوت موجود در بازار ایران
ارزان ترین فلوت موجود فلوت ریکوردر کد ۱۳با قیمت ۳۵.۰۰۰ تومان می باشد.
جنس بدنه این ساز از پلاستیک می باشد و تعداد کوک و قطعات آن یک عدد می باشد.
گرانترین فلوت موجود در بازار ایران
گرانترین فلوت موجود فلوت کلیددار استگ مدل WS-FL241Sبا قیمت ۹.۵۰۰.۰۰۰ تومان می باشد.
این فلوت دارای طراحی استاندارد و دقیق، انتخابی مناسب جهت شروع و یادگیری این ساز است.جنس بدنه و دهانه ی ساز از نقره می باشد.تعداد کوک ۲ عدد و تعداد قطعات آن ۳ عدد می باشد.
بهترین مارک فلوت
فلوت در انواع و برندهای متفاوتی تولید و در بازار توزیع میشوند. این برندها شامل استگ ، مکستون ، مسترورک ،نوو و سوزوکی می باشند.
بهترین فلوت کلیددار سوزوکی
این فلوت دارای طراحی استاندارد و دقیق، انتخابی مناسب جهت شروع و یادگیری این ساز است.جنس بدنه و دهانه ی ساز از استیل می باشد. تعداد کوک ۲ عدد و تعداد قطعات آن ۳ عدد می باشد.
بهترین فلوت ریکوردر مدل سرخپوستی
فلوت سرخپوستی به سبک فلوت بومیان آمریکا ساخته شده است که در ایران به نام لاکوتا میشناسند و در انواع گام های مینور پنتاتونیک کوک می شوند.فلوت های سرخپوستی از انواع چوب و بامبو ساخته می شوند.این فلوت در بازه contrabass و در کوک G ساخته شده است.
بهترین فلوت ریکوردر طرح سرخپوستی
فلوت سرخپوستی به سبک فلوت بومیان آمریکا ساخته شده است و در انواع گام های مینور پنتاتونیک کوک می شوند.فلوت های سرخپوستی از انواع چوب و بامبو ساخته می شوند.
بهترین فلوت رکوردر نوو
جنس بدنه این ساز از پلاستیک می باشد و قطعات آن یک عدد می باشد.
بهترین فلوت ریکوردر مسترورک
این رکوردر سوپرانو است و مناسبترین نوع جهت آموزش است. به نوآموزان این ساز توصیه میشود که به دلیل کوک صحیح و استاندارد این فلوت، آموزش را با نوع سوپرانو شروع کرده و بعد از یادگیری این ساز میتوانند انواع آلتو،تنور و باس را بنوازند. در ساخت این فلوت رکوردر از پلاستیک محکم و بادوامی به نام ABS استفاده شده است. این مدل در انگشتگذاری المانی طراحی شده است و مخصوص موسیقی کودک است.
بهترین فلوت ریکوردر مکستون
جنس بدنه این فلوت رزین ABSمیباشد. تعداد کوک ۲ عدد و تعداد قطعات آن ۳ عدد می باشد.
سخن پایانی
هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی و بررسی فلوت بوده، امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. هنگام خرید حتما به نکاتی که در بالا اشاره شد توجه فرمایید.از اینکه تا انتها با سبدت همراه بودید متشکریم.