کالای دیجیتال

بهترین مارک دوربین عکاسی + ۸ مدل بهترین دوربین عکاسی

best-camera

خرید دوربین عکاسی یکی از سخت ترین خریدها در دنیای فناوری است. زیرا تنوع این دستگاه بسیار بالا است و از طرفی هر کدام از آن ها کاربردهای متفاوتی دارند. از این رو کاربر نمی داند که کدام یک مناسب برای اوست و یا اینکه ممکن است به دلیل وضوح بالای عکسها دوربینی را انتخاب کنند که کار با آن را بلد نیستند و خودش چالش های فراوانی را به همراه دارد. از این رو در این مقاله از سبدت قصد معرفی و بررسی  دوربین های عکاسی را داریم . تا شما  به راحتی بتوانید با دید بازتری در مورد انتخاب این محصول تصمیم گیری کنید.

اگر شما هم قصد خرید بهترین دوربین عکاسی را دارید با سوالاتی مانند بهترین دوربین عکاسی چیست؟ کدام دوربین عکاسی خوبه ؟ پیش از خرید بهترین دوربین عکاسی به چه مواردی  باید توجه کنیم ؟ مواجه می شوید.

ما در این مقاله تمام تلاشمان را می‌کنیم تا راهنمای خرید بهترین دوربین عکاسی را  به همراه لیستی از بهترین دوربین های عکاسی به شما پیشنهاد بدهیم.

اگر می خواهید خریدی با قیمت مناسب داشته باشید، یا تمایل دارید بهترین دوربین عکاسی با کیفیت را سال ها از آن استفاده کنید، هم اکنون این فرصت را از دست ندهید و تا انتها با سبدت همراه باشید. در ضمن روی تعدادی از محصولات پیشنهادی به صورت محدود ،تخفیف هم خورده که با خرید به موقع آن می توانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید.

انواع دوربین عکاسی

  1. کامپکت خانگی

ارزان‌ترین و ابتدایی‌ترین دوربین های موجود در بازار دوربین‌های کامپکت خانگی می باشند. این دوربین ها نیز مانند گوشی های هوشمند تنها یک هدف دارند که آن هم  گرفتن دوربین سمت سوژه و ثبت سریع عکس است.

لازم به ذکر است که این دسته از دوربین‌ها عموما از حسگر‌های کوچک ۱/۲.۳ اینچی بهره می‌برند که کیفیت تصویر قابل توجهی ندارد. از مزایای این نوع دوربین می توان به نبود قابلیت تعویض لنز، ابعاد کوچک (قابلیت حمل بالا) و قیمت اندک اشاره کرد.

امروزه پس از ظهور گوشی‌های هوشمند و بهبود قابل‌توجه عملکرد دوربین آن‌ها خرید دوربین‌های کامپکت خانگی هیچ توجیهی ندارد.

  1. کامپکت پیشرفته

همانطور که در بالا اشاره کردیم با ظهور گوشی های هوشمند خرید دوربین ها به حداقل رسید. از این رو شرکت‌های سازنده‌ی دوربین‌های عکاسی برای فروش محصولات خود، قابلیت آن ها را افزایش داده و آن ها را به یک سخت افزار توانمند مجهز نمود و دوربین‌های کامپکت رده‌بالا و پیشرفته را تولید و به بازار عرضه کردند.

این دوربین ها به حسگر‌های بزرگ با ابعاد یک اینچی، میکرو چهارسوم یا APS-C درکنار لنز‌های ثابت باکیفیت‌تر و گشودگی دیافراگم بالا بهره می‌برند.

از مزیت های اصلی این دوربین می توان به بهبود قابل‌توجه کیفیت عکاسی آن‌ها به‌خصوص در محیط‌های تاریک و ایزو بالا اشاره کرد.

  1. سوپرزوم کامپکت

دوربین‌های کامپکت به علت ابعاد و وزنش گزینه‌ی بسیار مناسبی برای عکاسانی است که همیشه در سفر هستند. لازم به ذکر است که یکی از بزرگ‌ترین محدودیت‌های این دوربین ها، نبود قابلیت زوم اپتیکال است.

دوربین‌های سوپرزوم دارای لنز‌هایی با قابلیت زوم بالا (عموما زوم ۱۵ تا ۳۰ برابر) است که آزادی عمل زیادی به کاربران می‌دهد.

در گذشته این دسته از دوربین‌ها از حسگر‌های کوچک ۱/۲.۳ اینچی بهره می‌برند که باعث می‌شود قابلیت چندان بالایی در ثبت تصاویر به‌خصوص در محیط‌های کم‌نور نداشته باشد. اما نسل جدید آن ها با حسگر‌های ۱ اینچی، توانایی بسیار خوبی در ثبت تصاویر دارد.

  • سوپرزوم شبه SLR

دوربین‌های سوپرزوم در ابعاد بزرگ‌تری نیز تولید و عرضه می‌شوند. به این دوربین ها شبه SLR یا Bridge نیز می گویند زیرا به بدنه‌ای مشابه با دوربین‌های حرفه‌ای مجهز هستند.

لازم به ذکر است که لقب Bridge‌ بدین‌دلیل به این دوربین‌ها داده شده که به‌واسطه بدنه‌ی بزرگ با کلید‌های کنترلی زیاد، گزینه‌ی مناسبی برای آن دسته از کاربرانی می باشد که به‌دنبال آموزش استفاده از دوربین‌های حرفه‌ای و اعمال تنظیمات دستی هستند.

این دوربین ها برای افراد مبتدی گزینه ی مناسبی است زیرا به راحتی می توان تمامی کادر‌ها را آزمایش کرد و درنهایت بهترین نمونه‌ی ممکن را برای ثبت تصویر انتخاب کرد.

این دوربین در دو رده‌ی مختلف به فروش می‌رسند. دسته‌ی اول به حسگر کوچک (۱/۲.۳ اینچ) و گستره‌ی زوم بسیار زیاد (حداقل ۳۰ برابر و در برخی نمونه‌ها ۱۰۰ برابر) مجهز می باشند تا امکان ثبت سوژه‌هایی از فاصله‌ی بسیار دور نیز برای افراد فراهم باشد.

  1. دوربین DSLR

در سال ۱۹۹۱، کداک اولین‌بار دوربین‌های عکاسی DSLR‌ را معرفی کرد. DSLR مخفف عبارت انگلیسی Digital Single-lens Reflex Camera می‌باشد که برگردان این عبارت به فارسی دوربین دیجیتال تک‌لنزی بازتابی است. این دوربین‌ها در ساختار خود از مکانیسم آینه‌ها برای انعکاس نور از لنز استفاده کرده و همچنین این دوربین‌ها قادرند تصاویر را با کیفیت بالایی ثبت کنند.

این دوربین هم برای افراد حرفه ای و هم برای افراد مبتدی مناسب می باشد.

لازم به ذکر است که در دوربین‌های DSLR کاربر می‌تواند از منظره یاب دوربین، صحنه‌ای که روبروی لنز قرار دارد را مشاهده کند و قبل از اقدام به عکس‌برداری، برای ثبت کادری زیبا صحنه‌ی روبروی لنز را ببیند. همچنین آینه موجود در دوربین هنگام فشار دادن دکمه شاتر از جلوی حسگر جابجا می‌شود تا راه رسیدن نور به سنسور (حسگر وظیفه ثبت تصویر را دارد) باز شود و تصویر ثبت شود.

از دیگر نکات مثبت این دوربین ها می توان به  قابلیت استفاده از لنز‌های متنوع، فوکوس خودکار سریع، عمر طولانی باتری با هر بار شارژ، حافظه بالا، سرعت بالا، سنسور بزرگ، تجهیزات و لوازم جانبی متنوع اشاره کرد.

  1. دوربین بدون‌آینه یا میرورلس

دوربین‌های بدون آینه نوع جدیدتری از دوربین‌های حرفه‌ای می باشند که برندهای معروفی از جمله نیکون، کانن، سونی و …، به تولید این نوع از دوربین‌ها پرداختند. دوربین‌های بدون آینه همان‌طور که ازاسمشان مشخص است، در ساختار داخلی خود از آینه بازتابی استفاده نمی‌کنند.

در حقیقت در این دوربین‌ها نور به طور مستقیم به سطح سنسور تابیده می‌شود و در صفحه نمایشگر LCD دوربین، تصویر روبروی لنز قابل مشاهده است و ساختار ساده‌تری نسبت به دوربین‌های DSLR دارد.

در  دوربین‌های بدون آینه به جای اینکه نور و یا همان تصویر به وسیله آینه به منظره یاب و سنسور منعکس شود، به طور مستقیم توسط حسگر دریافت می‌شود. از مزایای این دوربین می توان به دارای تعداد بی‌شماری لنز گوناگون، اندازه کامپکت و وزن سبک، تثبیت کننده تصویر، عملکرد بی صدا، توانایی کاربر برای مشاهده تنظیمات و تنظیم آن اشاره کرد . همچنین این دوربین‌ها دارای منظره‌یاب الکترونیک هستند و می‌توانید تصاویر روبروی دوربین را به صورت زنده از طریق آن مشاهده کنید.
مدیوم و لارج فرمت

دوربین‌های مدیوم و لارج فرمت دارای حسگر با ابعاد بسیار بزرگ می باشد. در حقیقت، دوربین‌های عکاسی که از حسگر یا فیلم بزرگ‌تر از ابعاد ۳۵ میلی‌متر و کوچک‌تر از ۹×۶ سانتی‌متر بهره ببرند، مدیوم فرمت نامیده می‌شوند.

از اصلی ترین ویژگی های این دسته از دوربین ها می توان به ثبت تصاویر باکیفیت، گستره‌ی دینامیکی بیشتر، عملکرد بهتر در شرایط نوری اندک و قاب گسترده‌تر اشاره کرد.

همچنین محصولات مدیوم‌فرمت درکنار امکان تعویض لنز، در برخی از نمونه‌های خود با طراحی ماژولار، امکان تعویض حسگر را نیز برای کاربران فراهم می‌کنند.

محصولاتی با حسگر یا فیلم بزرگ‌تر از ۹×۶ سانتی‌متر را نیز دوربین‌های لارج‌فرمت تشکیل می‌دهند که متداول‌ترین نمونه‌ی آن‌ها به فیلم‌هایی با ابعاد ۵×۴ اینچ (۱۲۷×۱۰۲ میلی‌متر) مجهز هستند.

لازم به ذکر است که دوربین های لارج فرمت تعداد بسیار اندکی در بازار جهان وجود دارد زیرا باتوجه‌به ابعاد بسیار بزرگ این دوربین، امکان ساخت حسگر برای این دسته از دوربین‌ها بسیار محدود است.

مشخصات فنی دوربین‌های عکاسی

شما با شناخت مشخصات فنی یک دوربین عکاسی می توانید بدون دخالت تبلیغات گمراه کننده بهترین انتخاب را داشته باشید.

  1. حسگر دوربین عکاسی

در حقیقت حسگر، قلب دوربین عکاسی و مهم‌ترین فاکتور در خرید آن می باشد. حسگر‌ها وظیفه‌ی تبدیل پرتوهای نوری را به سیگنال‌های دیجیتالی دارند.

حسگر محل تجمع پیکسل‌ها است که با تراکم پیکسلی متفاوت، نتیجه کاملا متفاوتی نیز خواهید داشت. گفتنی است که حسگر دوربین میزان توانایی آن در رزولوشن عکس، عملکرد در شرایط نوری کم، عمق میدان، گستره‌ی دینامیکی، ابعاد فیزیکی دوربین و لنز را مشخص می‌کند.

پس با افزایش ابعاد حسگر‌ها، ابعاد پیکسل ها نیز افزایش می یابد، بدین‌ترتیب با جذب نور بیشتر، گستره‌ی دینامیکی وسیع‌تر و عملکرد بهتر در محیط‌های کم‌نور را داشته باشد و بالعکس با کاهش تعداد پیکسل‌ها برای افزایش ابعاد آن‌ها، منجر به کاهش جزئیات موجود در تصویر می‌شود.

  • حسگر‌های CCD و CMOS

این دو نوع حسگر در سال‌های گذشته در دوربین‌های عکاسی به‌کار گرفته می‌شدند. حسگر‌های CCD که عمر بیشتری نیز دارند، کیفیت تصویر بهتری نیز به ارمغان می‌آوردند؛ اما حسگر‌های CMOS در طی چندین سال با پیشرفت بسیاری  توانستند کیفیت تصویر خوب را درکنار سرعت بسیار بالاتر  ارائه دهند که این موضوع باعث شد حسگر CMOS پس از مدتی به انتخاب اصلی شرکت‌های سازنده تبدیل شوند.

  • حسگر Live MOS

نوع دیگری از حسگر‌ها Live MOS است که پاناسونیک، لایکا و المپوس از استفاده می‌کنند. این دسته از حسگر‌ها که از خانواده‌ی CMOSها محسوب می‌شوند.

  • فول‌فریم (۳۶ در ۲۴ میلی‌متر)

محبوب‌ترین نمونه‌ی موجود در دنیای دوربین‌های دیجیتال فول فریم است که جایگزین فیلم‌های ۳۵ میلی‌متری شده است. حسگر‌های فول‌فریم به‌دلیل ابعاد مناسب حسگر، در کنارچگالی بالای رزولوشن (در برخی دوربین‌ها تا ۵۰ مگاپیکسل)، توانسته عملکرد مناسبی در شرایط نوری اندک برای کاربران فراهم کند.

برخی سازندگان نیز با استفاده از تنها ۱۲ میلیون پیکسل در این حسگر‌ها، محصولات خود را به هیولایی برای شرایط محیطی کم‌نور تبدیل کرده‌اند.

  • حسگر‌های APS-C

 

یکی دیگر از محبوبت ترین حسگرها البته بعد از فول فریم، حسگر‌های APS-C است. ابعاد کوچک‌تر حسگر‌های APS-C منجر به کاهش ابعاد فیزیکی این دسته از دوربین و لنز‌ها شده است که درنهایت قیمت آن ها کمتر از فول‌فریم است. این موضوع باعث شده است تا دوربین‌های APS-C به گزینه‌ای بسیار محبوب برای عکاسان مبتدی و نیمه‌حرفه‌ای تبدیل شود.

  • میکرو چهارسوم (۱۷/۳ در ۱۳ میلی‌متر)

این حسگرها با ضریب فاصله کانونی معادل ۲ برابری، ابعاد کوچک‌تری درمقایسه‌با انواع APS-Cها دارند.  از مزایای این حسگر می توان به امکانات حرفه‌ای، کیفیت تصویر بالا ، ابعاد کوچک و ارزان قیمت اشاره کرد.

لازم به ذکر است که میکرو چهارسوم‌ها در مدت زمان اندکی موفق به کسب سهم گسترده‌ای از بازار شدند و به‌دلیل دردسترس گرفتن لایسنس آن برای شرکت‌های مختلف، شاهد عرضه‌ی محصولاتی با برند‌های مختلف در این سیستم هستیم.

  • فرمت CX یا یک اینچی (۱۳/۲ در ۸ میلی‌متر)

این دسته از حسگر‌ها اولین‌بار در دوربین‌های کامپکت (بدون قابلیت تعویض لنز) به‌کار رفت تا به‌لطف ابعاد بزرگ خود کیفیت تصویر به‌مراتب بهتری درمقایسه ‌با حسگر‌های عادی دوربین‌های رده‌پایین داشته باشند.

  • ۱/۱۷ و ۱/۲.۵ اینچی (۷/۶ در ۵/۷ میلی‌متر و ۵/۷۶ در ۴/۲۹ میلی‌متر)

این دسته کوچک‌ترین حسگر‌های دنیای دوربین‌های عکاسی است که در گوشی‌های هوشمند استفاده می شود. گفتنی است که با تجهیز گوشی‌های هوشمند به این حسگر‌ها و ارائه‌ی کیفیت تصویر بسیار خوب، سازندگان دوربین‌های عکاسی نیز به‌تدریج از این بازار خارج شده‌اند و درحال‌حاضر، محصولات اندکی در این دسته تولید می‌کنند.

  1. رزولوشن حسگر دوربین عکاسی

رزولوشن به تعداد پیکسل تعبیه شده روی حسگر دوربین گفته می‌شود. در نظر داشته باشید در دنیای دوربین‌های عکاسی، ابتدا باید سبک عکاسی خود را مشخص و سپس اقدام به تعیین میزان رزولوشن متناسب با نیاز خود کنید. لازم به ذکر است که رزولوشن هیچ ارتباطی به ابعاد حسگر ندارد و حسگر‌های کوچک‌تر می‌توانند تعداد پیکسل بیشتری از حسگر‌های بزرگ‌تر داشته باشند. از این رو می توان گفت، رزولوشن بالا به‌معنای تصویر باکیفیت نیست. رزولوشن حسگر را می‌توان به‌عنوان عاملی تأثیرگذار در کیفیت دوربین برشمرد. پس هنگام خرید توجه داشته باشید که رزولوشن بالاتر را برای  بهترین کیفیت تصویر ملاک قرار ندهید.

  1. پردازنده دوربین عکاسی

پردازنده یکی از عضوهای بسیار مهم در دوربین عکاسی می باشد و عملکردی مشابه مغز را در سیستم ایفا می‌کند. توسعه‌ی پردازنده و الگوریتم‌های پردازشی را می‌توان مشخصه‌ی اصلی هریک از شرکت‌های تولید‌کننده‌ی دوربین دانست. پردازنده وظیفه‌ی پردازش سیگنال‌های دریافتی از حسگر و ذخیره‌ی آن‌ها در کارت حافظه را برعهده دارد.

قدم های اصلی برای پردازش تصاویر، از جمله اعطای رنگ به پیکسل‌ها، کاهش سطح نویز و شفاف‌سازی تصویر در پردازنده‌ها انجام می‌شوند.

از مطرح ترین پردازنده‌های دوربین‌های عکاسی با سرعت عملکرد بالا و در کنارخروجی نهایی عالی می توان به دیجیک (DIGIC) کانن، اکسپید (EXPEED) نیکون، بایونز (BIONZ) سونی و ونوس انجین (Venus Engine) پاناسونیک اشاره کرد.

  1. مانت لنز دوربین عکاسی

در دوربین‌های حرفه‌ای با قابلیت تعویض لنز، مشخصه‌ی مهمی با نام مانت وجود دارد که دهانه‌ی اتصال لنز به بدنه‌ی دوربین گفته می‌شود. لازم به ذکر است که برند‌های مختلف مانت مخصوص به‌خود را دارند، پس قبل از خرید حتما اکوسیستم آن را به دقت بررسی کنید. چون اگر دوربینی با مانت کم یاب بخرید به مدت طولانی نمی توانید از آن استفاده کنید.

البته برخی از مانت ها به‌صورت پیش‌فرض با سایر مانت‌ها نیز سازگار هستند. به‌عنوان مثال عموما می‌توان لنز‌های مانت EF را در دوربین‌های کانن مجهز به مانت EF-S استفاده کرد.

مهم‌ترین مانت‌های حال حاضر دوربین‌های عکاسی به‌شرح زیر می باشد.

مثلث ایزو، شاتر و دیافراگم

لنزسه مؤلفه‌ی مهم در مشخصات فنی دوربین‌های عکاسی، حساسیت حسگر (ایزو)، سرعت شاتر و دیافراگم است که هنگام خرید باید در نظر داشته باشید. این سه که به مثلث نور نیز شناخته می‌شوند، میزان روشنایی و کیفیت نهایی تصویر را تعیین می‌کنند.

  • شاتر دو هدف عمده دارد که در تعادل با گشادگی دیافراگم و ایزو است ۱. به کنترل نور (اکسپوژر) کمک می‌کند؛ ۲. مدت دریافت نور را تعیین می‌کند. کل زمانی‌که پلک (شاتر) باز است، دو اتفاق رخ می‌دهد: نور وارد می‌شود؛ حرکت ثبت می‌‌شود.
  • مثلث نور

گشادگی دیافراگم دو عملکرد عمده دارد: ۱. به کنترل نور کمک می‌‌کند؛ ۲. عمق میدان را تنظیم می‌کند. پس هرچه گشادگی دیافراگم بیشتر باشد، وضوح بیشتری در تصویر نهایی دیده می‌شود.

تنها کارکرد ایزو،افزایش حساسیت حسگر (فیلم) دوربین در‌برابر نور است. با افزایش ایزو، نویز هم افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه لک هایی در روی تصویرها ایجاد می کند.

برای اجتناب از نویزهای ناخواسته همیشه باید تنظیمات ISO را روی کمترین مقدار قرار دهید و درصورت نیاز پس از تنظیم گشادگی دیافراگم و سرعت شاتر آن را افزایش دهید. گفتنی است که در نور روز یا عکاسی با فلش نیازی به بالابردن ایزو نیست.

  1. فوکوس خودکار دوربین عکاسی

فوکوس خودکار یکی دیگر از مهم‌ترین مؤلفه‌های هر دوربین است که با تشخیص، فوکوس و تقیب سوژه قادر است تصاویری شارپ در هر شرایطی را فراهم کند. به‌طور کلی چند سیستم فوکوس خودکار در دوربین‌های عکاسی وجود دارد:

تشخیص کنتراست

تشخیص فاز

Dual Pixel

فوکوس لیزری

فوکوس هیبریدی

هریک از فناوری‌های مذکور از سازوکار متفاوتی برای رسیدن به بهترین نقطه‌ی فوکوس سوژه بهره می‌برند.

  1. لرزش‌گیر دوربین عکاسی
  • لرزش گیر چند محوره

همانطور که می دانید یکی از مهم‌ترین وظایف دوربین‌های عکاسی ثبت تصاویر شفاف و واضح در شرایط مختلف است. بااین‌حال برخی مواقع (هنگام حرکت و تکان شدید دوربین طبیعی است.

از این رو شرکت‌های حوزه‌ی دوربین‌های عکاسی و فیلم‌برداری اقدام به توسعه‌ی سیستم‌های لرزش‌گیر مختلفی کردند تا در این زمینه کمک زیادی به عکاسان و فیلم‌برداران بکنند. به‌لطف لرزش‌گیر‌ها کاربران قادر به ثبت تصاویری شفاف خواهند بود و دیگر شاهد محو شدگی سوژه در تصاویر نیستیم.

گفتنی است که سیستم‌‌های لرزش‌گیر تفاوت‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند و صرفا تجهیز دو دوربین مختلف به لرزش‌گیر به‌معنای عملکرد یکسان آن‌ها نیست.

  • لرزش‌گیر دیجیتال

این روش عموما در کاربری‌های فیلم‌برداری به‌کار می‌رود و ساده‌ترین نمونه‌ی موجود در میان فناوری‌های لرزش‌گیر می باشد. در این فناوری دوربین به‌صورت نرم‌افزاری و با کراپ گوشه‌های تصویر سعی بر ثابت نگه‌داشتن مرکز تصویر دارد.

  • لرزش‌گیر اپتیکال

اغلب دوربین‌های رده‌پایین، DSLR و گوشی‌های هوشمند از این روش برای حذف لرزش‌های بهره می‌برند. این فناوری که با نام OIS نیز شناخته می‌شود، با جابه‌جایی عدسی‌های لنز برخلاف حرکت دوربین و حسگر سعی بر کاهش تأثیر لرزش دوربین دارد.

  • لرزش‌گیر داخلی (حسگر شیفت)

در این فناوری که با نام IBIS نیز شناخته می‌شود، حسگر با مکانیزمی مخصوص به‌بدنه‌ی دوربین متصل شده است که می‌توان حسگر را معلق دانست.

از این رو حسگر قادر است فارغ از تکان و لرزش‌های دوربین، در جهت مدنظر خود جابه‌جا شود. در نمونه‌های پیشرفته‌ی این فناوری حسگر در پنج درجه‌ی آزادی قادر به تغییر موقعیت درمقایسه‌با بدنه‌ی دوربین است که تأثیر بسیار زیادی در حذف لرزش‌های خواهد داشت.

  • لرزش‌گیر دوگانه (هیبریدی)

برخی برند‌ها مانند پاناسونیک با نام Dual IS برای رسیدن به سیستم ‌لرزش‌گیر ایده آل، هم‌زمان از لرزش‌گیر اپتیکال لنز و حسگر استفاده می کند. در این سیستم‌ها با درک رفتار لنز و ارتباط نزدیک آن با حسگر، دوربین اقدام به جابه‌جایی مؤثر هریک از اجزا باتوجه‌به لرزش‌های دوربین می‌کند تا تصویری بسیاری نرم و جذاب به‌ارمغان آید.

  1. منظره‌یاب و نمایشگر

منظره‌یاب (Viewfinder) و نمایشگر (Live View) دو بخش اصلی تعامل عکاسان با دوربین می باشد که کاربران ازطریق هریک از این اجزا، قاب تصویر خود را مشاهده کرده و اقدام به ثبت تصاویر می‌کنند.

  • منظره‌یاب اپتیکال یا الکترونیکی؟

در دوران SLR و DSLRها، عکاسان ازطریق منظره‌یاب اپتیکال قادر به مشاهده‌ی قاب تصویر خود بودند که یکی از بزرگ‌ترین مشکل منظره‌یاب‌های اپتیکال ناتوانی در نمایش تصویر نهایی است. گفتنی است که در دوربین های با آینه از منظره یاب اپتیکال استفاده می شد.

از قوت های منظره یاب اپتیکال می توان به نمایش دقیق تصویر و مصرف‌نکردن باتری اشاره کرد.

با توسعه‌ی دوربین‌های بدون‌آینه، دیگر آینه‌ای برای نمایش تصویر در منظره‌یاب وجود نداشت؛ به‌همین‌دلیل سازندگان از نمایشگری بسیار کوچک در منظره‌یاب استفاده کردند که آن را منظره‌یاب الکترونیکی می‌نامند. از مزیت این نوع منظره یاب می توان به پیش‌نمایش دقیق تصاویر و مرور تصاویر بعد از ثبت اشاره کرد.  از طرفی مصرف زیاد باتری، نیاز به پنل نمایشگری دقیق با نرخ نوسازی بالا از معایب این فناوری به‌شمار می‌روند.

۸.قابلیت‌های فیلم‌برداری

اگر فیلم‌برداری کاربری اصلی شما از دوربین‌های عکاسی را تشکیل می‌دهد ، پیشنهاد می‌کنیم موارد زیر را پیش از خرید به‌دقت بررسی کنید:

  • رزولوشن‌های فیلم‌برداری
  • عمیق بیت و نمونه‌برداری رنگی
  • نرخ بیت‌ریت در رزولوشن‌های مختلف
  • میزان کراپ حسگر هنگام فیلم‌برداری
  • امکان تصویربرداری با پروفایل لاگ
  • عملکرد سیستم فوکوس خودکار
  • وجود ابزار‌های کمکی حرفه‌ای مانند Waveform
  • پورت‌های دوربین به‌خصوص ورودی صدا، خروجی هدفون و خروجی HDMI
  • تنوع لنز‌ها
  • قابلیت‌های سیستم لرزش‌گیر

نکات مهم در خرید دوربین

در مطالب بالا شما با انواع دوربین و مشخصات فنی یک دوربین عکاسی آشنا شدید. حاالا برای انتخاب یک دوربین، باید نیاز خود از خرید دوربین عکاسی را مشخص کنید. آیا صرفا قصد ثبت لحظات خانوادگی را دارید، یا به‌دنبال پیشرفت در حوزه‌ی عکاسی هستید؟

درادامه مهم‌ترین نکات در خرید دوربین توضیح داده شده‌اند که با پاسخ به هریک می‌توانید به محصولی مناسب‌تر با نیاز‌های خود برسید.

  1. قابلیت تعویض لنز

یکی از مهم ترین فاکتورها هنگام خرید دوربین عکاسی، قابلیت تعویض لنز می باشد. دوربین‌های عکاسی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: لنز ثابت و امکان تعویض لنز.

دوربین‌های با لنز ثابت دارای لنز‌هایی با فاصله‌ی کانونی است که توانایی ثبت تصاویر واید تا تله‌فوتو را دارند. اگر قصد استفاده از دوربین حرفه‌ای ILC (با قابلیت تعویض لنز) را لنز‌های رده‌پایین و ارزان‌قیمت را دارید، پیشنهاد می‌کنیم به‌سراغ دوربین‌هایی با لنز ثابت بروید؛ زیرا عموما لنز‌های به‌کاررفته در این دوربین‌های کیفیت مشابه یا حتی بهتری درمقایسه‌با لنز‌های رده‌پایین و ارزان دوربین‌های حرفه‌ای دارد.

اگر به‌دنبال خرید دوربین لنز ثابت هستید، تمام بودجه‌ی خود را برای بدنه‌ای با بیشترین امکانات ممکن صرف کنید و بالعکس، اگر به‌دنبال خرید دوربین حرفه‌ای با قابلیت تعویض لنز هستید، ارزان‌ترین بدنه‌ را بخرید که نیاز‌های شما را تا حد معقولی برآورده می‌کند و بخش اصلی بودجه را صرف خرید بهترین لنز‌ها کنید.

  1. سرعت عکاسی

بسیاری از دوربین‌ها به‌ خاطر پردازنده‌های توانمند خود توانایی خوبی در ثبت سریع تصاویر دارند. فوکوس سریع‌تر، توانایی عکاسی پیاپی با نرخ بیشتر و حجم مناسب حافظه‌ی بافر آن‌ها را به گزینه‌های مناسبی برای ثبت تصاویر از سوژه‌های سریع تبدیل می‌کنند.

اما اگر به‌دنبال عکاسی از سوژه‌های بسیار سریع (مثل ژانر ورزشی یا حیات وحش) هستید، باید از دوربینی بسیار توانمند بهره ببرید.  پس بهتر  است دوربینی خریداری کنید که قادر به ثبت تصاویر با نرخ ۱۰ تا ۲۰ فریم‌بر‌ثانیه برای چند ثانیه هستند.

اما اگر عکاسی از سوژه‌های بسیار سریع کاربری شما را تشکیل نمی‌دهد، دوربینی با نرخ عکاسی پنج فریم‌بر‌ثانیه برای شما کار راه انداز است.

  1. تنظیمات دستی

تمامی دوربین‌های عکاسی امکان ثبت تصاویر با استفاده از حالت خودکار را فراهم می‌کنند؛ اما بهتر است دوربینی که خریداری می کنید باید دارای تنظیمات دستی باشد که بتوانید خودتان آن را تنظیم کنید.

در دوربین های حرفه ای کلیدهای کنترلی متعددی است که می توانید به راحتی تنظیمات دوربین را کامل کنید اما دوربین‌های کامپکت عموما فاقد کلید‌های کنترلی هستند و برای اعمال تنظیمات دستی کاربر چاره‌ای جز مراجعه به منو‌های دوربین ندارد.

پس اگر به تنظیمات دوربین‌های عکاسی تسلط دارید یا به‌دنبال فراگیری حرفه‌ای مهارت عکاسی هستید، پیشنهاد می‌کنیم به‌سراغ دوربین‌هایی بروید که از کلید‌های کنترلی متعددی بهره می‌برند؛ اما اگر کاربری شما از دوربی صرفا به عکاسی در حالت خودکار خلاصه می‌شود، دوربین‌های کامپکت با بدنه‌ای کوچک‌تر و وزن کمتر گزینه‌ی به‌مراتب بهتری به‌شمار می‌روند.

  1. وزن و ارگونومی

خیلی از کاربران به این فاکتور هیچ توجهی ندارند و دوربینی خریداری می کنند که بعد از مدتی به خاطر سنگینی اش آن را کنار می گذارند. ماهیت دوربین‌های عکاسی و کاربرد آن‌ها الزام می‌کند تا دوربین همواره در شرایط مختلف همراه کاربر باشد پس تا جایی که می توانید سعی کنید دوربن های کم وزن را انتخاب کنید. اگر به دوربین برای ثبت لحظات خانوادگی یا سفر‌های خود نیاز دارید، به‌شدت پیشنهاد می‌کنیم به‌سراغ محصولات کامپکت بروید. در نظر داشته باشید محصولاتی با بدنه‌ی کوچک و قابلیت تعویض لنز نیز وجود دارند که کیفیت مشابهی با انواع حرفه‌ای و بزرگ‌تر به ارمغان می‌آورند.

خرید دوربین های سنگین برای افراد حرفه ای قابل توجیه تر است ولی بهتر است این افراد نیز یک دوربین کامپکت هم داشته باشند.

  1. درگاه‌ها و اتصالات

درگاه و اتصالات در دوربین بیشتر برای افراد حرفه ای مهم است.  به‌صورت خلاصه می‌توان موارد زیر را به‌عنوان مهم‌ترین درگاه‌ها و اتصالات دوربین معرفی کرد:

برای کاربران خانگی

وجود درگاه میکرو USB یا USB-C و قابلیت شارژ دوربین از آن طریق

برای کاربران حرفه‌ای

  • وجود درگاه دوگانه‌ی کارت حافظه‌
  • درگاه HDMI ترجیحا در ابعاد اصلی
  • ورودی میکروفن و خروجی هدفون

لازم به ذکر است که دوربین‌های مدرن از اتصالات بی‌سیم مانند NFC و Wi-Fi بهره می‌برند. به‌لطف این فناوری‌های کاربران می‌توانند

  1. گوشی هوشمند خود را به‌راحتی به دوربین متصل و از راه دور اقدام به عکاسی کنند.
  2. انتقال سریع تصاویر ثبت شده از دوربین به گوشی یا اشتراک‌گذاری مستقیم در شبکه‌های اجتماعی از دیگر مزیت‌های اتصالات بی‌سیم می باشد که هنگام خرید باید به‌ آن‌ها توجه داشته باشید.
  3. کیفیت ساخت و مقاومت دربرابر شرایط جوی

دوربین‌های عکاسی به‌دلیل ماهیت کاربری خود، باید از بدنه‌ای بسیار باکیفیت بهره ببرند. کاربران از این محصولات عموما چندین و حتی ۱۰ تا ۲۰ سال استفاده می‌کنند؛ به‌همین‌دلیل کیفیت ساخت بالا امری الزامی است.

میزان مقاومت دوربین دربرابر شرایط جوی مختلف، نکته‌ای است که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید. بسیاری از دوربین‌های حرفه‌ای رده‌بالا دربرابر نفوذ گرد‌و‌غبار، رطوبت و باران و سرمای شدید مقاومت خوبی دارند و کاربر قادر به استفاده از دستگاه در شرایط مختلف آب‌و‌هوایی خواهد بود. برخی دوربین‌ها نیز کاملا ضدآب بوده و می‌توانید از آن‌ها برای ثبت تصاویر زیر آب بهره ببرید. البته این دسته از محصولات را انواع پایین‌رده و کامپکت تشکیل می‌دهند و نمی‌‌توان انتظار کیفیت تصویر بسیار خوبی از آن‌ها داشت.

  1. نیازهای دوربین مخصوص هریک از ژانرهای عکاسی

هر کاربری و ژانر عکاسی، نیاز‌های به‌خصوصی دارد. برای مثال شما نمی‌توانید با دوربین های کامپکت خانگی لحظات ورزشی را ثبت کنید. پس قبل از خرید باید بدانید که هدفتان از خرید دوربین چه می باشد.

قیمت دوربین عکاسی موجود در بازار ایران

یکی از فاکتورهای مهمی که در هنگام خرید توجه مشتری را به خود جلب می‌کند قیمت آن است که به نوع و برند سازنده بستگی دارد. در ادامه یک نمونه از ارزان ترین و گران ترین دوربین عکاسی را برای شما معرفی کرده ایم .

ارزان ترین دوربین عکاسی موجود در بازار ایران

ارزان ترین دوربین عکاسی موجود دوربین عکاسی چاپ سریع فوجی فیلم مدل Instax Mini 9 Clear با قیمت ۱.۹۵۰.۰۰۰ تومان می باشد.

این‌دوربین با کارایی و طراحی متفاوتی تولید شده است. به‌‌محض اینکه با آن عکسی می‌گیرید، آن عکس از شیار کنار دوربین بیرون می‌آید. درحقیقت عملکرد دوربین چاپ سریع بدین‌صورت است که کارتریجی شامل تعدادی فیلم مخصوص درون دوربین قرار می‌گیرد.

دوربین عکاسی چاپ سریع فوجی فیلم مدل Instax Mini 9 Clear

دوربین عکاسی چاپ سریع فوجی فیلم مدل Instax Mini 9 Clear

۱,۹۵۰,۰۰۰ تومان
  • رزولوشن فیلم: فاقد قابلیت فیلمبرداری
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

گران‌ترین دوربین عکاسی موجود در بازار ایران

گران‌ترین دوربین عکاسی موجود دوربین دیجیتال بدون آینه سونی مدل A7riv با قیمت ۷۹.۹۰۰.۰۰۰ تومان می باشد.

این دوربین ۶۱ مگاپیکسل است ، اندازه حسگر Full Frame با حساسیت ISO 100-32000 قابل گسترش تا ۱۰۲۸۰۰-۵۰ و ۵۶۷ نقطه فوکوس با سیستم اتوفوکوس ترکیبی Hybrid دارد و سرعت عکاسی پیاپی ۱۰ فریم در ثانیه همراه با فیلمبرداری ۴K با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه و اندازه مانیتور ۳ اینچ متحرک و قابلیت لمسی است و ورودی میکروفن و خروجی هدفون دارد دارای ارتباط WiFi و NFC و بلوتوث لرزشگیر ۵ محوره با تاثیر ۵.۵ استاپ که قابلیت های ویژه فیلمبرداری دارد.

دوربین دیجیتال بدون آینه سونی مدل A7R III بدون لنز

دوربین دیجیتال بدون آینه سونی مدل A7R III بدون لنز

  • محدوده دقت حسگر: ۲۰.۰ مگاپیکسل و بیشتر
  • نوع حسگر: BSI CMOS
  • قطع حسگر: Full Frame
  • محدوده زوم: وابسته به لنز انتخابی
  • رزولوشن فیلم: ۴K
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین مارک دوربین عکاسی

دوربین عکاسی در انواع و برندهای متفاوتی تولید و در بازار توزیع می شوند. این برندها شامل سونی، فوجی فیلم، پاناسونیک، کانن، نیکون، شیائومی و الیمپوس می باشند.

بهترین دوربین دیجیتال کانن

این دوربین ۲۰ مگاپیکسل است و از حسگر CMOS در آن استفاده شده است.

دوربین دیجیتال کانن مدل Eos 80D EF S به همراه لنز 18-135 میلی متر f/3.5-5.6 IS USM

دوربین دیجیتال کانن مدل Eos 80D EF S به همراه لنز ۱۸-۱۳۵ میلی متر f/3.5-5.6 IS USM

۴۴,۳۰۰,۰۰۰ تومان
  • محدوده دقت حسگر: ۲۰.۰ مگاپیکسل و بیشتر
  • نوع حسگر: CMOS
  • قطع حسگر: Crop Frame
  • محدوده زوم: ۶ تا ۱۰ برابر بزرگنمایی
  • رزولوشن فیلم: Full HD
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

جنس بدنه این دوربین از کامپوزیت است. این دوربین ۲۰ مگاپیکسل است و از حسگر  CCD در آن استفاده شده است.

دوربین دیجیتال کانن مدل Powershot SX410 IS

دوربین دیجیتال کانن مدل Powershot SX410 IS

  • محدوده دقت حسگر: ۲۰.۰ مگاپیکسل و بیشتر
  • نوع حسگر: CCD
  • قطع حسگر: Crop Frame
  • رزولوشن فیلم: HD
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین دوربین دیجیتال نیکون 

P1000 به عنوان مدل جانشین نیکون P900 معرفی شد که زوم اپتیکال ۱۲۵ برابر دارد. این مقدار از زوم اپتیکال P1000 را تبدیل به غولی در میان دوربین های سوپرزوم معرفی کرده است. در قسمت سنسور، P1000 تفاوت زیادی با نسل پیشین خود ندارد و از همان سنسور ۱۶ مگاپیکسلی ۱/۲.۳ اینچی بهره می‌برد که امکان عکاسی در بازه‌ی ۱۰۰ تا ۶۴۰۰ را در کنار ثبت تصاویر خام به کاربران می‌دهد. P1000 در قسمت فیلمبرداری قابلیت ضبط ویدیوهایی با رزولوشن ۴K و نرخ ۲۵ یا ۳۰ فریم بر ثانیه در کنار ویدیوهایی با رزولوشن ۱۰۸۰P را دارد. درگاه میکروفن خارجی در کنار تنظیم دستی میزان نوردهی و خروجی HDMI‌ نیز از دیگر قابلیت‌های مهم این دوربین در بخش فیلمبرداری است. این دوربین در بخش صفحه نمایش از نمونه‌ی چرخان بهره برده است که منظره‌یاب OLED با رزولوشن ۲.۳۶ میلیون نقطه نیز برای ثبت تصاویر در دسترس کاربران خواهد بود.

دوربین دیجیتال نیکون مدل Coolpix P1000

دوربین دیجیتال نیکون مدل Coolpix P1000

  • محدوده دقت حسگر: ۱۵.۰ تا ۲۰.۰ مگاپیکسل
  • نوع حسگر: CMOS
  • قطع حسگر: Crop Frame
  • محدوده زوم: ۵۰ برابر بزرگنمایی و بیشتر
  • رزولوشن فیلم: ۴K
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین دوربین ۳۶۰ درجه شیائومی

جنس بدنه این دوربین از پلی کربنات است. این دوربین ۲۰ مگاپیکسل است و از حسگر CMOS در آن استفاده شده است.

دوربین 360 درجه شیائومی مدل Sphere 360 همراه کارت حافظه 32 گیگابایت

دوربین ۳۶۰ درجه شیائومی مدل Sphere 360 همراه کارت حافظه ۳۲ گیگابایت

۱۲,۲۰۰,۰۰۰ تومان
  • محدوده دقت حسگر: ۲۰.۰ مگاپیکسل و بیشتر
  • نوع حسگر: CMOS
  • قطع حسگر: Crop Frame
  • رزولوشن فیلم: ۵K
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین دوربین دیجیتال الیمپوس

این دوربین ۲۰ مگاپیکسل است و از حسگر CMOS در آن استفاده شده است. رزولوشن Full HDفیلم است. از نکات مثبت این محصول می توان به طراحی بسیار عالی و بهره گیری از دستگیره، مجهز بودن به پیشرفته ترین امکانات دوربین های بدون آینه با لنز قابل تعویض و توانایی عکاسی پیاپی پر سرعت ۸ فریم بر ثانیه اشاره کرد.

دوربین دیجیتال الیمپوس مدل پن E-PM2

دوربین دیجیتال الیمپوس مدل پن E-PM2

  • محدوده دقت حسگر: ۱۵.۰ تا ۲۰.۰ مگاپیکسل
  • نوع حسگر: CMOS
  • قطع حسگر: Crop Frame
  • محدوده زوم: وابسته به لنز انتخابی
  • رزولوشن فیلم: Full HD
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین دوربین پاناسونیک

این دوربین دارای پیچ تنظیم مودهای عکاسی در بالا و پورت Flash Sync در قسمت جلو نیز هست. لامپ کمک فوکوس نیز به جایی منتقل شده که باعث می شود انگشت شما به صورت تصادفی جلوی آن را نگیرد. بدنه ی بزرگتر باعث شده که جای بیشتری برای دکمه ها و کنترل های جدید باز شود. اناسونیک همچنین در این دوربین قابلیت عکاسی HDR و چند فریمی را نیز قرار داده است و آن را مجهز به Wi-Fi داخلی کرده تا از نظر امکانات اتصالاتی هم در سطح بالایی قرار گیرد.

پاناسونیک لومیکس دی ام سی جی اچ 3

پاناسونیک لومیکس دی ام سی جی اچ ۳

  • محدوده دقت حسگر: ۱۵.۰ تا ۲۰.۰ مگاپیکسل
  • نوع حسگر: CMOS
  • قطع حسگر: Crop Frame
  • محدوده زوم: وابسته به لنز انتخابی
  • رزولوشن فیلم: Full HD
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

سخن پایانی

هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی و بررسی دوربین عکاسی بوده، امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. از اینکه تا انتها با سبدت همراه بودید متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *