ساری مرکز استان مازندران می باشد.ساری از شمال به دریای خرز میرسد و از جنوب هم هم نفس با جنگلها و رودخانههاست.برای اینکه سفر خوب و کاملی به ساری داشته باشید و هیچیک از جاهای دیدنی ساری را فراموش نکنید ،باید قبل از سفر اطلاعاتی بدست بیاورید. از این رو در این مقاله برایتان از دیدنی های ساری میگوییم ،پس تا انتها با ما همراه باشید.
۱.تالاب حمید آباد ساری
تالاب حمیدآباد یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری ساری است که در جاده دریای ساری به سمت فرح آباد (خزرآباد) در روستای سرسبز و زیبای حمید آباد واقع شده است. این تالاب پوشیده از گلهای نیلوفر آبی است و همچنین گونههای مختلف پرندگان اعم از پرندگان مهاجر و غیرمهاجر در این تالاب زندگی میکنند که زیبایی این منطقه را صد چندان میکند.
آدرس تالاب حمید آباد ساری
جاده فرح آباد، روستای حمیدآباد
۲.سد سلیمان تنگه ساری
سد سلیمان تنگه یکی از جاهای گردشگری و تفریحی ساری می باشد که در جنوبغربی این شهر در حوالی ۴۵ کیلومتری آن واقع شده است. سدی با ابهت که به طبیعت زیبای سلیمان تنگه افزوده است. از بالای این سد میتوانید شکوه و چشمانداز خیرهکننده این منطقه را ببینید و محو تماشای آن شوید.در این محل امکان اقامت وجود دارد و همچنین میتوانید قایق سواری و اسکی آب را تجربه کنید و اوقات خوشی برای خودتان رقم بزنید
آدرس سد سلیمان تنگه ساری
ایران ،استان مازندران ،۴۵ کیلومتری جنوب غربی ساری ،نزدیکی روستای افرا چال
۳.دشت ناز ساری
دشت ناز منطقهای حفاظت شده و از جاهای دیدنی ساری است. در این دشت حیوانات و گونههای گیاهی وجود دارد که حفظ آن هم بسیار مهم است. دشت ناز حدود ۵۵ هکتار مساحت دارد و برای دیدن آن باید به شمال شرق ساری بروید.این دشت زیبا هم کوهستان دارد و هم جنگلهایی که از نوع جنگلهای جلگهای هستند.
آدرس دشت ناز ساری
ایران ،مازندران ،۲۵ کیلومتری شمال شرق ساری
۴.چشمههای باداب سورت ساری
چشمههای باداب سورت، شکل و حالتی عجیب دارند.این چشمهها به طور پلکانی قرار گرفتهاند و ظاهر زیبا و عجیبی دارند.جالب است بدانید که این چشمه ها دومین چشمه آب شور دنیا به شمار میروند و خواص درمانی هم دارند و برای بیماریهای پوستی و دردهایی مانند درد کمر مفیدند.
آدرس چشمههای باداب سورت ساری
ایران ،استان مازندران ،جنوب شهرستان ساری ،بخش چهاردانگه ،دهستان پشت کوه ،روستای سورت ،حدفاصل روستاهای اروست و مال خواست
۵.دریاچه چورت ساری
دریاچه چورت در بخش چهاردانگه ساری قرار دارد و در میان جنگلی انبوه و سبز به وجود آمده است. دریاچه چورت یا «میانشه» همیشه زیبا و دیدنی است؛ اما بهار و بهویژه پاییز آن حکایت دیگری دارد. پاییز دریاچه چورت سمفونی رنگها است. جالب است بدانید که منشأ تولید این دریاچه، زمینلرزه ای است که در سالهای دور مثلا حوالی سال ۱۳۱۸ رخ داده است.
آدرس دریاچه چورت ساری
ایران ،استان مازندران ،شهرستان ساری ،بخش چهاردانگه ، جاده کیاسر- ساری ، ۱۰ کیلومتری روستای چورت
۶.میدان ساعت ساری
میدان ساعت ،میدانی قدیمی است که از سال ۱۳۵۵ تا به حال همچنان در ساری دیده میشود.برج سفید این میدان و ترکیبش با رنگ قرمز و البته ناقوسی که با هر بار تغییر کردن ساعت به صدا درمیآید، میدان ساعت را جایی جذابی کرده است.
آدرس میدان ساعت ساری
ایران ،مازندران ،ساری ،مرکز ساری
۷.پارک ملل ساری
در حاشیه این رودخانه تجن، پارکی بسیار بزرگ به نام ملل قرار دارد که به عنوان یکی از دیدنی های ساری معرفی میشود.از امکانات تفریحی این پارک می توان به دوچرخه سواری ،قایقرانی ،وسایل ورزشی ،فضای سبز زیبا و اختصاص دادن مکانی برای ماهیگیری اشاره کرد.
آدرس پارک ملل ساری
ساری ،تجن ،خیابان صابونچی ،خیابان قره جه
۸.برج رِسکِت ساری
برج رسکت در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر و از قرن پنجم هجری در ساری قرار دارد. این برج از نظر معماری ، تقارن جذابی دارد و محوطه سبز اطرافش هم به زیباییهای آن اضافه کرده است.از گفته ها معلوم است که این برج مدفن یکی از شاهان خاندان باوندیان است.البته روایت دیگری در رابط به این برج نیز هست گویا در سالهای بسیار بسیار دور، مثلا سال ۲۳۰ هجری، شهابسنگی در محل برج به زمین فرود آمده بوده که باعث شده در نزدیکی محل سقوط آن، برج رسکت را به عنوان یادمانی بسازند.
آدرس برج رِسکِت ساری
ایران ،استان مازندران ،ساری ،جاده بریم شهر ، بعد از سد سلیمان تنگه ،خروجی رسکت ،برج رسکت
۹.عمارت فاضلی ساری
این خانه بزرگ و قدیمی در دوران قاجار ساخته شده است و برای دیدن آن باید راهی محله آبانبار نوی ساری شوید. این عمارت شامل دو بناست که یکی از آنها به دوران پهلوی تعلق دارد. نمای ساختمان، آجرهای به کار رفته در آن و تزئیناتش از مولفههای معماری دوران قاجار پیروی میکند و همین ارزش تاریخی و هنری آن را بالا می برد.
آدرس عمارت فاضلی ساری
مازندران ،ساری محله آب انبار نو
۱۰.دریاچه الندان ساری
دریاچه الندان دریاچه ای است که فقط با آب باران پُر میشود ،یعنی هیچ رودی به آن نمی ریزد و دور و اطرافش هم پر است از درختان سبز و بلند مختلف مانند ممرز، بلوط، ملچ، نمدار و… . در دریاچه الندان، قایقهای پدالی و موتوری هم هست که می توانید اوقات خوشایندی برای خود رقم بزنید. اگر زمستانها به الندان بروید، شاهد حضور اردکهای وحشی خواهید بود.
آدرس دریاچه الندان ساری
مازندران ،ساری ۶۵ کیلومتری جنوب شهر ساری ،۲۰ کیلومتری کیاسر ،دهستان چهاردانگه ،دامنهی ازنی کوه
۱۱.پارک شهید زارع ساری
پارک جنگلی شهید زارع ،در سمت شرقی شهر قرار گرفته است. این پارک به علت مجاورت با تپههای جنگلی کم ارتفاع در دامنه البرز، بسیار زیبا و چشمگیر است برای استفاده گردشگران نیز این پارک بهترین مکان برای کسانی است که میخواهند به صورت رایگان شب اقامت داشته باشند. این پارک، امکانات گردشگری مانند آلاچیق و سرویس بهداشتی دارد.
آدرس پارک شهید زارع ساری
ساری ،جنب بیمارستان سوانح و سوختگی زارع ساری
۱۲.خانه رَمَدانی ها ساری
یکی دیگر از دیدنی های ساری که زیرمجموعه آثار تاریخی و فرهنگی، خانه رمدانیهاست. بخشی از این خانه در دوران قاجار و بخش دیگرش در دوران پهلوی ساخته شده است. رمدانیها هم در محله آب انبار نوی ساری خانه خود را ساخته بودهاند که پنجرههای ارسی بنا در کنار تزئینات چوبی خانه و معماری آن واقعا جذاب است.
آدرس خانه رَمَدانی ها ساری
مازندران ،سارس ،۱۸ دی
۱۳.حمام وزیری ساری
حمام وزیری بخشی از عمارت وزیریها در ساری بوده است. قدمت این حمام نیز به دوران قاجار میرسد. این بنا ساختار حمامهای قدیمی را دارد.گرمخانه حمام وزیری نیز همانند سربینه به صورت هشت ضلعی است و در انتهای ضلع جنوبی آن خزینههای آب گرم وسرد قرار دارد در قسمت جنوبی بنا اطاقی مستطیل شکل که کف آن از همه قسمتهای بنا پایینتر است به عنوان (تون) یا گرمابه حمام کاربری داشته ورودی آن خارج ازحمام و در ضلع شرقی است.
آدرس حمام وزیری ساری
ساری ،خیابان انقلاب ،کوچه آب انبار نو
۱۴.موزه کلبادی ساری
خانه کلبادیها، موزه مردمشناسی و باستانشناسی است و از جاهای دیدنی ساری به شمار میرود.موزه کلبادی نیز عمارتی دیگر از دوران قاجار را نشان میدهد که در محله آب انبار نو قرار دارد.این موزه که از نظر معماری و تاریخی ارزش دارد. شیشههای رنگی، گچبریها، ارسیها و مصالح آن که سفال و آجر و البته چوب است که به آن شکل و شمائلی زیبا داده است.
آدرس موزه کلبادی ساری
ایران ،استان مازندران ،ساری ،میدان ساعت ،خیابان انقلاب ،محله آب انبار نو
۱۵.مسجد جامع شاهعباسی ساری
این مسجد از دوره صفویان باقی مانده است و دری بزرگ و چهار ایوان دارد. برای ساخت این مسجد قدیمی از آجر، ملات و ساروج استفاده شده است.دیدن ای مسجد خالی از لطف نیست.
آدرس مسجد جامع شاه عباسی فرح آباد ساری
ایران ،مازندران ،ساری ،روستای فرح آباد
۱۶.خزرآباد (فرحآباد) ساری
روستای فرح آباد یا همان خزرآباد امروزی در ۲۵ کیلومتری ساری است و اگر خواهان دیدن ساحل و دریای خزر هستید باید به سمت آن بروید و اوقات خوشی را برای خود رقم بزنید.
آدرس خزر آباد ساری
استان مازندران ،جاده فرح آباد ، ۳۵ کیلومتری شمال شهر ساری
۱۷. پناهگاه حیات وحش میانکاله ساری
میانکاله در سراسر سال میزبان جمعیت کثیری از گونه های مختلف پرندگان است که از تالاب برای بهره مندی از شرایط مناسب ، منابع تغذیه و آب و هوایی معتدل، جهت زمستان گذرانی و یا تابستان گذرانی و جوجه آوری استفاده و به آن مهاجرت می نمایند. وقتی به سلری سفر کردید دیدن این پناهگاه خالی از لطف نیست.
آدرس پناهگاه حیات وحش میانکاله ساری
۱۲ کیلومتری شمال بهشهر، پناهگاه حیات وحش میانکاله
۱۸.بازار سنتی ساری
بدون شک یکی از جذاب ترین و پرطرفدارترین مکانها نزد گردشگران، بازارهای سنتی هستند. بازار سنتی ساری یکی از بازارهای زیبا و دیدنی شمال کشور است که بافت سنتی و قدیمی خودش را حفظ کرده و قدم زدن در آن، حسی لذت بخش را در شما به وجود میآورد. بخش میوه و سبزی، ترشیجات خانگی و خوراکیهای محلی، جذابترین بخش بازار است که بوی خوب سبزی تازه و ترشی شما را مست میکند. علاوه بر اینها، گل و گیاه، کیف و کفش، ظرف، لوازمالتحریر و… نیز در این بازار به فروش میرسد.
آدرس بازار سنتی ساری
ایران ،مازندران ،ساری ،خیابان ملامجدالدین ،روبروی آتش نشانی ،بازار ملا مجدالدین
کلام آخر
هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی جاهای دیدنی ساری بوده ،امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد.تنوع جاهای دیدنی ساری بسیار گسترده می باشد ،آن قدر که ممکن است بعضی نقطههای مهم توریستی اش از چشم پنهان بماند و حتی تنها یک مقاله برای پرداختن به آن کم باشد.شما هم میتوانید تجربه شخصیتان را با ما به اشتراک بگذارید.از همراهی شما متشکریم.