سفرهای داخلی

بهترین جاهای دیدنی تبریز

best-tabriz-attraction

تبریز یکی از شهرهای زیبای کشور ایران است که قطب گردشگری شمال غرب کشور به شمار می‌رود. این شهر زیبا به دلیل جاذبه‌های گردشگری‌ای که در دل خود جای داده ، سالیانه گردشگران زیادی را به سمت خود می‌کشاند. اگر شما هم قصد سفر به تبریز را دارید نیاز دارید اطلاعاتی از جاهای دیدنی آن کسب کنید تا بتوانید هنگام سفر بدون اتلاف وقت، جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا را ببینید‌. از این رو قصد داریم در این مقاله جاهای دیدنی تبریز را به شما معرفی کنیم.

تیم سبدت در مقاله ی لیست رستوران های تبریز برخی از رستوران های تبریز را به همراه آدرس برای شما به اشتراک گذاشته تا شما بتوانید راحت تر به آن ها دسترسی داشته باشید.

۲. موزه قاجار تبریز

موزه-قاجار-تبریز

موزه قاجار، یکی از قشنگ‌ترین موزه‌های تبریز، است. این موزه، قبل‌ها خانه امیرنظام گروسی، از رجال سیاسی دوره ناصرالدین شاه بوده که عمارتی زیبا با حیاطی پر از گل دارد.

این موزه بخش‌های مختلفی همچون تالار مخصوص پول و سکه‌های دوره قاجار، تالار مختص ظرف و ظروف، تالار مختص کاشی‌های رنگارنگ، تالاری مختص تفنگ و اسلحه، تالاری برای ساز و تالارهایی هم برای وسایل دیگر دارد.

موزه‌ قاجار در یکی از محله‌های قدیمی تبریز به نام ششگلان قرار دارد. در این خیابان می‌توان خانه‌های قدیمی زیادی در آن پیدا کرد. مقبره الشعرا که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامدار ایرانی از جمله شهریار، قطران و اسدی طوسی است در این خیابان قرار گرفته.

آدرس موزه قاجار تبریز

سمت راست خیابان ثقه الاسلام، در خیابان فرعی شهریار و در کنار بیمارستان کودکان

خوردن انواع نوشیدنی های سرد و گرم در کافه های تبریز

۳. باغ ائلی گلی تبریز

باغ-ائلی-گلی-تبریز

ائل گلی که یکی از شلوغ‌ترین و پرطرفدارترین جاهای گردشگری تبریز است. این باغ در حقیقت کاخی است که وسط استخری بزرگ قرار گرفته و به شکل جزیره درآمده است. ساخت اولیه استخر به دوران آقا قویونلوها برمی‌گردد و در دوره‌های بعد به تدریج تکمیل و به شکل باصفای امروزی درآمده است.

آدرس باغ ائلی گلی تبریز

ایران، استان آذربایجان شرقی، تبریز، آزادراه کنارگذر جنوبی تبریز، ایستگاه مترو ائل گلی

هتل‌های تبریز/ معرفی ۲۰ مورد از هتل‌های تبریز

۴. مسجد علیشاه تبریز

مسجد-علیشاه-تبریز

مسجد علیشاه تبریز به وسیله تاج‌الدین علی شاه جیلان تبریزی؛ وزیر اولجایتو و ابوسعید بهادرخان، در فاصله سال‌های ۷۱۶ الی ۷۲۴ هجری قمری ساخته شده است که امروزه فضای پیرامون آن برای برگزاری نماز جمعه مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصلای بزرگ تبریز در این مکان احداث شده ‌است.

آدرس مسجد علیشاه تبریز

ایران، استان آذربایجان شرقی، تبریز، ضلع جنوبی تقاطع امام خمینی و خیابان فردوسی، نزدیکی محدوده میدان ساعت

معرفی ۱۴ مورد از مراکز خرید تبریز

۵. برج آتش نشان تبریز

برج-آتش-نشان-تبریز

برج آتش‌نشانی تبریز نخستین تأسیسات آتش‌نشانی ایران است که تاریخ بنای آن مربوط به اواخر دوره قاجاریه است و ۲۳ متر ارتفاع دارد. کارکرد اصلی برج دیدبانی بوده که دارای هشت نورگیر در جهات مختلف است و در زمان خود همواره نگهبانی در بالای سر آن کشیک می‌داد.

آدرس برج آتش نشان تبریز

ایران، استان آذربایجان شرقی، تبریز، نبش خیابان خاقانی و بهادری

۶. روستای دستکند حیله ور تبریز

روستای-دستکند-حیله-ور-تبریز

روستای تاریخی حیله‌ور در فاصله ۳ کیلومتری روستای صخره‌ای کندوان قرار گرفته است. شیوه معماری این روستا منحصر به فرد می‌باشد به این صورت که خانه‌های آن در دل زمین به صورت زاغه‌های زیبا و با سبک بسیار عالی کنده شده و از استتار کافی برخوردار می‌باشند. در واقع به این دلیل که خانه‌های این روستا از دید رهگذران پنهان می‌باشند به نام حیله‌ور معروف شده‌اند.

آدرس روستای حیله ور تبریز

ایران، استان آذربایجان شرقی، شهرستان اسکو، ۱۵ کیلومتری شهر اسکو، نرسیده به روستای توریستی کندوان، روستای حیله ور

۷. خانه مشروطه تبریز

خانه-مشروطه-تبریز

این خانه‌ از سنگ، آجر و خشت ساخته شده است و پر از آیینه کاری و گچبری می‌باشد. در این خانه برجسته‌ترین چهره‌های مشروطه همچون ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی و حاجی میرزا آقافرشی در آن جمع می‌شدند. این خانه محل نگهداری اسناد دوره مشروطه است.

آدرس خانه مشروطه تبریز

ایران، استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان شهید مطهری، روبروی مسجد جامع، خانه مشروطه

۸. تله کابین کوه عون ابن علی تبریز

تله-کابین-کوه-عون-ابن-علی-تبریز

اگر اهل هیجان هستید، تله کابین کوه عون یا عینالی تبریز را به شما پیشنهاد می‌کنیم. اگر سوار بر کابین های فاز یک آن شوید از بین کوه‌های عینالی می‌گذرد و می‌توانید طبیعت کوهستانی اطراف را ببینید. در ایستگاه دوم تله کابین نیز، کافه‌ها و رستوران‌های مجموعه قرار دارند. از دیگر جاذبه‌های اطرافش می‌توان به منطقه پرورش شترمرغ و آبشار مصنوعی اشاره کرد. جالب است بدانید که بر فراز کوه عون بن علی بقعه‌ای منسوب به دو تن از فرزندان حضرت علی (ع) به نام‌های عون بن علی و زید بن علی واقع شد است.

آدرس تله کابین کوه عون ابن علی تبریز

ایران،‌ استان آذربایجان شرقی، تبریز، بزرگراه پاسداران

۹. مسجد کبود تبریز

مسجد-کبود-تبریز

یکی از دیدنی‌‌ترین مساجد تبریز، مسجد کبود یا مسجد جهانشاه است. این مسجد به خاطر کاشی‌کاری‌های فیروزه‌ای رنگش به فیروزه اسلام نیز مشهور است.

این مسجد تنها بنایی است که از دورە‌ فرمانروایی قراقویونلوها در پایتخت آن‌ها، یعنی تبریز، باقی مانده است.

بارزترین ویژگی مسجد کبود و شهرت زیادش بیشتر به خاطر کاشی‌کاری معرق و تلفیق آجر و کاشی و اجرای نقوش پرکار است که هم در داخل و هم در خارج آن مشهود است.

آدرس مسجد کبود تبریز

خیابان امام خمینی، روبروی کوچه صدر

۱۰. موزه شهرداری تبریز

موزه-شهرداری-تبریز

میدان شهرداری یا ساعت در مقابل کاخ شهرداری تبریز معروف به ساختمان ساعت واقع شده است. محلی‌ها به این میدان ساعات قاباغی یا جلوی ساعت نیز می‌گویند. نقشه ساختمان شبیه طرح عقابی درحال پرواز است.

کاخ شهرداری ساعتی به ‌ارتفاع ۳۰٫۵ متر دارد که هر ۱۵ دقیقه یک‌بار، گذشت زمان را اعلام می‌کند.

تالارهای دوربین قدیمی، فرش، هنرهای معاصر، خط و.. در کاخ شهرداری قرار دارد.

آدرس موزه شهرداری تبریز

تقاطع خیابان‌های ارتش جنوبی و امام خمینی

۱۱. جنگل ارسباران تبریز

جنگل-ارسباران-تبریز

جنگل ارسباران، جنگلی سرسبز است که دارای انواع گونه‌های جانوری و گیاهی می‌باشد. این جنگل به نام‌های ارسبار یا آرازبار و قره داغ یا قراچه داغ هم شناخته می‌شود.

این جنگل به دلیل طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین و همچنین وجود اماکن و ابنیه تاریخی، هواداران زیادی دارد. از جمله آثار تاریخی این منطقه می‌توان به قلعه بابک، قلعه پشتو، قلعه جوشین، دژ قهقهه، بقعه شیخ شهاب الدین و بازار اهر اشاره کرد.

آدرس جنگل ارسباران تبریز

در نزدیکی رود جاری ارس در بخش شمالی استان زیبای آذربایجان شرقی قرار دارد.

۱۲. روستای کندوان تبریز

روستای-کندوان-تبریز

یکی از مکان هایی که در تبریز باید حتما به دیدن آن بروید، روستای صخره ای کندوان است. خانه های این روستا به مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شده اند و جالب اینجاست که عسل یکی از مهمترین محصولات این روستا می باشد.

آدرس روستای کندوان تبریز

ایران، آذربایجان شرقی، شهرستان اسکو، بخش مرکزی، دهستان سهند، روستای کندوان

۱۳. مقبره الشعرای تبریز

مقبره-الشعرای-تبریز

این بنا که یادبودی از شاعران و ادیبان مدفون در گورستان خرساب است، به‌عنوان نماد تبریز نیز شناخته می‌شود. در این مکان شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار دفن شده‌اند.

آدرس مقبره الشعرای تبریز

ایران، استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان ثقه الاسلام

۱۴. آبشار اسکندر تبریز

آبشار-اسکندر-تبریز

آبشار اسکندر در دامنه های شمالی کوه سهند و در نزدیکی روستای طویقون واقع شده است. لازم است بدانید که مسیر دسترسی به این آبشار از طریق جاده تبریز به اهر، جاده فرعی روستای طویقون امکانپذیر می‌باشد.

ارتفاع آبشار اسکندر حدود سی متر است. جالب است بدانید که رولکوبی مناسبی در بالای آبشار جهت صعود کوهنوردان تهیه شده است.

آدرس آبشار اسکندر تبریز

آذربایجان شرقی، تبریز، جاده تبریز، اهر

۱۵. موزه دوربین عکاسی تبریز

موزه-دوربین-عکاسی-تبریز

استاد محمد علی جدیدالاسلام، عکاس پرتره و مجموعه دار اهل تبریز است که عمر خود را وقف این هنر کرده و در کنار این هنر به جمع آوری دوربین های عکاسی نیز پرداخته است . امروزه او  ۹۰۰ دوربین عکاسی در کلکسیون خود دارد.

استاد محمد علی جدیدالاسلام، اکنون صاحب بزرگترین کلکسیون دوربین های عکاسی است و همچنین دارای مجموعه‌ای از عکس‌های قدیمی از دوران قاجار نیز می‌باشد.

آدرس موزه دوربین عکاسی تبریز

استان آذربایجان شرقی، تبریز

۱۶. فرش سنگی تبریز

فرش-سنگی-تبریز

فرش سنگی تبریز یکی از جاهای دیدنی شهر تبریز است. در سال‌های اخیر در تبریز پروژه ای به نام ایپک اجرا شد. پروژه ایپک تبریز شامل یک فرش سنگی در میدان بزرگ ایپک (منصور سابق) است که اولین و بزرگ‌ترین فرش سنگی جهان محسوب می‌شود.

آدرس فرش سنگی تبریز 

آذربایجان شرقی، تبریز، میدان بزرگ ایپک (چهارراه منصور سابق)

۱۷. حمام نظافت تبریز

حمام-نظافت-تبریز

این حمام تاریخی مربوط به اواخر دوره قاجار است.  این اثر در تاریخ ۲ آبان ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۴۶۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

جالب است بدانید که این حمام امروزه نیز تغییر کاربری نداده و گردشگران می‌توانند هنگام سفر به تبریز تنی به آب بزنند و با روش قدیمی استحمام نمایند.

آدرس حمام نظافت تبریز

آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان آذربایجان، خیابان حکم آباد، میدان دوم

۱۸. دره سعید آباد تبریز

دره-سعید-آباد-تبریز

دره سعیدآباد یکی از مناطق ییلاقی استان آذربایجان شرقی می‌باشد که در ۲ کیلومتری جاده ترانزیتی تهران- تبریز قرار دارد. این دره محل عبور رودخانه سیدآوا چای می‌باشد و پوشش گیاهی آن را کشتزارها و باغ‌های میوه تشکیل می‌دهند.

این دره علاوه بر مناظر زیبا دارای بناهای تاریخی از جمله پل قدیمی سعیدآباد معروف به پل شیخ می‌باشد که مربوط به دوران صفویه بوده و از جمله پل‌های مهم مسیر اصلی تبریز- تهران است. همچنین این روستا دارای کاروان‌سراهای بسیاری است.

 آدرس دره سعید آباد تبریز

آذربایجان شرقی، ۲ کیلومتری جاده ترانزیتی تهران- تبریز

۱۹. برج خلعت پوشان تبریز

برج-خلعت-پوشان-تبریز

برج خلعت‌پوشان تبریز یکی از جاذبه‌های تبریز است. برج خلعت‌پوشان، برجی آجری است که در ۵ کیلومتری مرکز شهر تبریز، در همسایگی رودخانه میدان چایی قرار دارد که مربوط به دوره‌‌ی صفویه است. این برج در گذشته محل برگزاری مراسم خلعت‌پوشی بود.

بهتر است بدانید که این روزها به منظور انجام تحقیقات علمی، اطراف این برج، در اختیار دانشکده‌ی کشاورزی دانشگاه تبریز است.

آدرس برج خلعت پوشان تبریز

ایران، استان آذربایجان شرقی، تبریز، ۵ کیلومتری مرکز شهر، جنوب محله کرگج، در جوار رودخانه چایی

۲۰. قبرستان تاریخی پینه شلوار

قبرستان-تاریخی-پینه-شلوار

قبرستان شاد آباد مشایخ یا پینه شلوار از قبرستانهای قدیمی و تاریخی شهر تبریز است که قدمت آن به پیش از اسلام می‌رسد. اگر به این قبرستان بروید سنگ مزارهای مختلفی را مشاهده می‌کنید که متعلق به چند دوره می‌باشد.بعضی از سنگ‌های این مزار مانند سنگ افراشته های قبرستان خالد نبی که به شکل آلت انسان ساخته شده و هیچ کتیبه یا سنگ نوشته ای ندارد.

آدرس قبرستان تاریخی پینه شلوار

ایران، استان آذربایجان شرقی، ۶ کیلومتری جنوب تبریز، روستای شادباد مشایخ (پینه شلوار)

و در نهایت

هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی جاهای دیدنی تبریز بوده ،امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد. تنوع جاهای دیدنی تبریز بسیار گسترده می‌باشد ،آن قدر که ممکن است بعضی نقطه‌های مهم توریستی اش از چشم پنهان بماند و حتی تنها یک مقاله برای پرداختن به آن کم باشد. شما هم می‌توانید تجربه شخصیتان را در مورد سفر به تبریز با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *