سرخکن وسیلهای است که با کمک آن میتوان به راحتی و بدون هیچ کثیفی مواد غذایی را سرخ کرد. در حقیقت میتوان گفت سرخکن یک وسیله است که هم کار شما را آسان میکند و هم تکمیل کننده دکوراسیون آشپزخانه میباشد. اگر شما هم قصد خرید سرخکن را دارید تا انتها با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با ویژگیها و مزایای سرخکن آشنا کنیم تا شما به راحتی بتوانید در مورد انتخاب این وسیله بهتر تصمیمگیری کنید.
اگر شما هم قصد خرید بهترین سرخکن را دارید با سوالاتی مانند بهترین سرخکن چیست؟ کدام سرخکن خوبه ؟ پیش از خرید بهترین سرخکن به چه مواردی باید توجه کنیم ؟ مواجه میشوید.
ما در این مقاله تمام تلاشمان را میکنیم تا راهنمای خرید بهترین سرخکن را به همراه لیستی از بهترین سرخکنها به شما پیشنهاد بدهیم.
اگر میخواهید خریدی با قیمت مناسب داشته باشید، یا تمایل دارید بهترین سرخکن با کیفیت را سالها از آن استفاده کنید. هم اکنون این فرصت را از دست ندهید و تا انتها با سبدت همراه باشید. در ضمن روی تعدادی از محصولات پیشنهادی به صورت محدود، تخفیف هم خورده که با خرید به موقع آن میتوانید در هزینههای خود صرفه جویی کنید.
راهنمای خرید بهترین سرخکن
به علت تنوع بالای این محصولات در بازار و همچنین تولید کنندگان آن، هنگام خرید کاربر را دچار سردرگمی میکند. از این رو راهنمای جامعی برای خرید بهترین سرخکن برای شما آماده کردهایم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
سرخکن چیست؟ نحوه عملکرد سرخکن چگونه است؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، سرخکن وسیلهای است که با کمک آن میتوان به راحتی و بدون هیچ کثیفی مواد غذایی را سرخ کرد. سرخکن، مواد غذایی را با سرعت بالا و در یک حرارت معین سرخ میکند. سرخکنها عمدتا متشکل از یک المنت گرم کننده، یک ظرف توری و ظرف پر از روغن میباشد که با استفاده از این سیستم ساده شما میتوانید غذای خود را به بهترین شکل ممکن سرخ کنید.
در این دستگاهها نقاط سردی وجود دارد که موجب میشود خردههای غذا که در ظرف ته نشین میشوند در دمای پایین باعث لکه دار شدن و سوختن روغن نشوند.
فکر میکنید که با خرید سرخ کن باید به میزان زیادی روغن مصرف کنید؟ اصلا اینطور نیست در سالهای اخیر سرخکنهایی تولید شده که با استفاده از روغن کم میتوانند مواد غذایی را برای شما سرخ کنند.
معرفی انواع سرخکن
در این بخش ما به معرفی و توضیح در مورد انواع سرخ کن میپردازیم. سرخکنها بسته به نوع مصرف شما و میزان هزینهای که میخواهید برای خرید آن صرف کنید به چند دسته تقسیم میشوند.
۱. سرخکن معمولی و الکتریکی
سرخکنهای معمولی یا الکتریکی با مکانیزمی ساده به همراه المنت گرم کننده و روغن کار میکنند و میتوانند با حرارتهای متفاوت مواد غذایی شما را سرخ کنند. اگر میخواهید در کمترین زمان غذای خود را سرخ کنید، این سرخکن مناسب شماست. البته لازم به ذکر است که برای استفاده از این دستگاههای سرخکن نیاز به حجم زیادی از روغن هستند.
۲. سرخکنهای بدون روغن یا کم مصرف
این سرخکنها اغلب با جریان سریع هوا مواد غذایی را سرخ میکنند. از مزایای این دستگاه میتوان به مصرف پایین روغن سرخ کردن، چشیدن طعم لذیذ غذاهای سرخ شده با کمترین ضرر و حفظ شدن خواص مواد غذایی تا حد زیاد اشاره کرد.
۳. مینی سرخکنها
این سرخکنها تشابه زیادی به سرخکنهای معمولی دارند با این تفاوت که بسیار کوچکتر از سرخکنهای معمولی هستند. این دستگاه مناسب مصارف خانگی میباشد.
نقش چراغ های هشدار دهنده در هنگام خرید سرخ کن چیست؟
چراغ هشدار دهنده در این دستگاهها افراد را از درجه حرارت مطلوب در سرخکن مطلع میکنند. آنها این امکان را به شما میدهند که هرگاه روغن درون سرخکن به درجه حرارت مناسب رسید از آن ها استفاده کنیم و همچنین از سوختن روغن هم جلوگیری میشود.
نکاتی هنگام خرید سرخکن
در ادامه به بررسی این نکات و نکات مهم دیگری که هنگام خرید سرخکن باید به آنها توجه کنید میپردازیم.
- شما قبل از اقدام به خرید سرخکن باید به این نکته توجه کنید که سرخکن مد نظر شما چه نوعی از سرخکن است و چقدر میخواهید برای آن هزینه کنید.
- این که سرخکن را برای چند نفر میخواهید، سرخ کن شما چقدر روغن مصرف کند و … جزو نکاتی است که در خرید سرخ کن باید در نظر گرفته شود.
- بهتر است به ظرف سرخکن توجه کنید و سرخکنهایی را خریداری کنید که حالت استوانهای دارند، این سرخ کنها این امکان را به شما میدهند تا غذاهایی با حجم بزرگتر مانند مرغ و ماهی را هم در سرخ کن خود سرخ کنید.
- سرخکنهایی که سبد آسانسوری دارند را خریداری نکنید، زیرا بعضی از موادهای غذایی باید بدون سبد در سرخکن قرار بگیرند و با استفاده از کفگیری که به سرخ کن آسیب نزند از آن خارج شوند.
- توجه به چراغ های هشدار دهنده در سرخکن، همانطور که در بالا اشاره کردیم آنها این امکان را به شما میدهند که هرگاه روغن درون سرخکن به درجه حرارت مناسب رسید از آن ها استفاده کنیم و همچنین از سوختن روغن هم جلوگیری می شود.
- بهتر است سرخکنهای تایمر دار خریداری کنید. شما با این تایمرها میتوانید زمانی که چراغ هشدار دهنده داغ بودن روغن را به شما اطلاع داد و بعد از گذاشتن مواد غذایی درون آن تایمر سرخکن را تنظیم کرده و به باقی کارهای خود بپردازید تا مواد غذایی به خوبی سرخ شده و پس از هشدار دستگاه آنها را از سرخکن خارج کنید.
- در هنگام خرید به صافی یا فیلتر سرخ کن دقت کنید. کار فیلتر جلوگیری از پخش بخار و بوی ناشی از غذاست، به همین علت دستگاه سرخ کن باید دارای فیلترهایی باشد که تعویض و تمیز کردن آن ها بسیار راحت باشد.
- سرخ کنی با لایه داخلی نچسب خریداری کنید.این لایههای نچسب باعث میشوند که علی رغم ضایعات کمتر غذا شما شست و شوی راحت تری هم داشته باشید.
- جنس بدنهی سرخکنها از استیل یا فولاد نرم است، مسلما جنس استیل گزینهی بهتری است. برخی دستگاهها دارای نقطهی سرد هستند که خردههای غذا هنگام ته نشین شدن در دمای پایین، روغن را فاسد نمیکنند.
- این محصول با رنگبندی و طرحهای مختلف تولید و در بازار توزیع میشوند. این سلیقهی شماست که کدام را انتخاب کنید. ولی بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که با سایر لوازم آشپزخانهتان، به خوبی تطابق داشته و ست شود.
قیمت سرخ کن موجود در بازار ایران
یکی از فاکتورهای مهمی که در هنگام خرید توجه مشتری را به خود جلب میکند قیمت آن است که به نوع و ویژگیهای آن بستگی دارد. پس قبل از خرید این دستگاه اول تصمیم بگیرید که چقدر میخواهید هزینه کنید و بعد اقدام به خرید کنید. در ادامه یک نمونه از ارزانترین و گرانترین سرخکن را برای شما معرفی کردهایم.
ارزانترین سرخکن موجود در بازار ایران
ارزانترین سرخکن موجود سرخکن فوما مدل FU-843 با قیمت حدود ۱.۱۰۰.۰۰۰تومان می باشد.
این سرخکن کوچک و جمع و جور توانش به ۹۰۰ وات میرسد که میتوان بر حسب نیاز و نوع ماده ی غذایی، توان آن را تغییر داد که به وسیلهی کلید چرخان روی بدنهی سرخ کن تنظیمات دما انجام میشود. ظرفیت یک لیتری این سرخکن نیاز یک خانوادهی کم جمعیت تا متوسط را میتواند برطرف کند.
گرانترین سرخکن موجود در بازار ایران
گرانترین موجود سرخ کن صنعتی مدل OT72 با قیمت ۲۹.۵۰۰.۰۰۰ تومان می باشد.
این دستگاه دارای ترموستات برای تنظیم درجه حرارت است. شعلههای این سرخکن به صورت غیر مستقیم حرارت را پخش میکند . دارای یک شیر گازی استاندارد مرغوب برای کاهش مصرف گاز و سرولومهای با کیفیت از جنس بوکالیت نسوز میباشد.
بهترین مارک سرخکن
سرخکن در انواع و برندهای متفاوتی تولید و در بازار توزیع میشوند. این برندها شامل فوما، فیلیپس، تفال، مولینکس، دلونگی، دسینی و سام میباشند.
بهترین سرخکن بدون روغن فیلیپس
از توان مصرفی ۲۲۲۵ وات و ظرفیت ۷.۳ لیتر برخوردار است. و به کاربر امکان سرخ کردن سیب زمینی تا ظرفیت ۱.۴ کیلوگرمی یا یک مرغ کامل را میدهد. سیستم تشخیص خودکار در سرخکن Philips HD9863 کمک میکند تا کاربر نوع غذا را مشخص کند، سپس دستگاه درجه دمای مناسب با آن را تشخیص دهد و بدین ترتیب بهترین طعم غذا را بچشید. کی از قابلیتهای خوب سرخ کن فیلیپس مدل HD9863 این است که به شما این اجازه را میدهد تا هنگامی که غذایتان رو پختید تا ۳۰ دقیقه بعد از آن تنها با فشردن یک دکمه غذایتان را گرم نگه دارید و با توجه به سیستم پخت و پزی که این محصول دارد به شما این اجازه را میدهد تا غذاها را ۱.۵ برابر سریعتر از دستگاههای آون بپزید.
بهترین سرخکن بدون روغن تفال
این دستگاه ساخت کشور فرانسه است و بدون روغن میتوانید مواد غذایی خود را در آن سرخ کنید. این دستگاه دارای نمایشگر لمسی برای تنظیم دما،زمان منوی پخت از پیش تنظیم شده، دارای فن تهویه هوا و دارای سبد مخصوص تفکیک قطعات جهت نظافت میباشد.
بهترین سرخکن مولینکس
سرخکن AM30 یک محصول ۱۸۰۰ واتی از شرکت فرانسوی مولینکس است. این سرخکن ظرفیتی ۱.۵ لیتری دارد و در آن خبری از سبد چرخان و یا مکانیزمهای صرفهجویی در مصرف انرژی دیده نمیشود. این مدل دارای پنجره شیشهای برای مشاهده غذای در حال پخت است که هرچند بزرگ نیست، اما جهت بررسی میزان سرخشدگی موادغذایی بدون بازکردن در آن کاربردی بهنظر میرسد.
بهترین سرخکن دلونگی
این محصول برای مصارف خانگی ساختهشده است. این سرخکن با ظرفیت روغن مناسب و توان مصرفی ۱۸۰۰ وات که کمی هم بالا است، از تنوع رنگ نسبتا بالایی بهره میبرد. همچنین فیلتر قابل تعویض، صفحهنمایش و محفظه جمعآوری سیم از قابلیتهای ویژهاش بهحساب میآید. از دیگر مشخصات کلی این محصول میتوان به مجهز به سبد گردشی، مجهز به ترموستات قابل تنظیم برای جلوگیری از بالا رفتن بیشازحد دما، مجهز به بدنهی عایق حرارت، مجهز به تایمر دیجیتال، دارای دستگیره، دارای چراغ نشانگر، مجهز به ظرف داخلی نچسب جداشدنی، مجهز به فیوز ایمنی و دارای پنجره برای مشاهده مواد غذایی اشاره کرد.
بهترین سرخکن بدون روغن سام
در این سرخکن دیگر نیازی به حجم زیادی از روغن نیست و دستگاه میتواند با مقدار بسیار کمی روغن، به طبخ غذا بپردازد. این سرخکن دارای توان مصرفی ۱۵۰۰ وات و سبد ۲.۵ لیتری میباشد. درجه حرارت دستگاه تا دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد قابل تنظیم میباشد. از جمله ویژگیهای مهم این دستگاه سرخ کن میتوان به فن پر سرعت، نمایشگر دیجیتال، تایمر ۶۰ دقیقه ای، محفظه پخت استیل، برنامههای مختلف پخت، خروجی بخار و سیستم قطع خودکار اشاره کرد.
بهترین سرخکن بدون روغن دسینی
سرخ کن لمسی و رژیمی دسینی مدل ۷۰۰ A یک سرخ کن تمام عیار و کاربردی با توان ۱۴۰۰ وات است که قابلیت سرخ کردن انواع مواد غذایی را دارد این دستگاه سرخ کن برای کسانی که بیماری چربی دارند و از غذاهای پرچرب خودداری میکنند. بسیار مناسب میباشد. این دستگاه دارای بدنه عایق حرارت، تنظیم دمای اتوماتیک، درجه حرارت قابل تنظیم، دیگ جدا شونده قابل شستشو، سیستم قطع خودکار، صفحه نمایش لمسی LEDو قابلمه با روکش نچسب میباشد.
سخن پایانی
هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی و بررسی سرخکن بوده، امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. انواع مختلفی از این دستگاه در بازار موجود است که شما می توانید بسته به نیازتان آن را تهیه کنید. هنگام خرید حتما به نکاتی که در بالا اشاره شد توجه فرمایید تا بهترین لنتخاب را داشته باشید. از اینکه تا انتها با ما همراه بودید متشکریم.