آلات موسیقی

بهترین مارک گیتار +۸ مدل بهترین گیتار

best-guitar

گیتار یکی دیگر از محبوب ترین سازها می باشد. گیتارهای مختلفی در بازار وجود دارند که هر کدام از آن‌ها برای یک استایل خاص و یا برای یک سبک خاص طراحی شده‌اند.یکی از سرگرمی های اوقات فراغت می تواند یادگیری گیتار باشد. در کل خرید ساز کاری هیجان انگیز است و در عین حال انتخاب یک گیتار ایده آل کمی سخت به نظر می رسد و هنگام خرید سوال‌هایی بسیار در ذهن شما شکل می‌گیرد برای مثال گیتار آکوستیک بهتر است یا گیتار الکتریک؟  گیتار را به صورت دست دوم خریداری کنیم یا به صورت نو؟چه سایز گیتاری برای خرید مناسب تر است؟از این رو، برای خرید این ساز به بررسی بیشتری احتیاج دارید.

اگر شما هم قصد خرید بهترین گیتار را دارید با سوالاتی مانند بهترین گیتار چیست؟ کدام گیتار خوبه ؟پیش از خرید بهترین گیتار به چه مواردی  باید توجه کنیم ؟ مواجه می شوید.

ما در این مقاله تمام تلاشمان را می کنیم تا راهنمای خرید بهترین  گیتار را  به همراه لیستی از بهترین گیتارها به شما پیشنهاد بدهیم.

اگر می خواهید خریدی با قیمت مناسب داشته باشید، یا تمایل دارید بهترین گیتار با کیفیت را سال ها از آن استفاده کنید . هم اکنون این فرصت را از دست ندهید و تا انتها با سبدت همراه باشید. در ضمن روی تعدادی از محصولات پیشنهادی به صورت محدود ،تخفیف هم خورده که با خرید به موقع آن میتوانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید.

تعریف گیتار

گیتار، یکی از سازهای میله‌دار محسوب می شود که  دارای شش سیم است. این ساز با دو دست نواخته می‌شود. یک دست  با نوک انگشتان به سیم‌ها ضربه می‌زند تا سیم‌ها مرتعش شوند، و هم‌زمان، انگشتان دست دیگر با قرار گرفتن پشت باره‌ها و ایجاد تغییر در طول سیم‌ها، کوک سیم‌ها را تغییر داده و در نتیجه، نت‌های موسیقی تولید می‌شود. صدای سیم‌های در حال ارتعاش، یا به‌صورت آکوستیک، از طریق یک محفظه‌ی توخالی تقویت می‌شود و یا از طریق امپلیفایر و اسپیکر به‌صورت الکتریکی تقویت و شنیده می‌شود.

انواع گیتار

۱.گیتار کلاسیک:

گیتار کلاسیک برخلاف اسمش در تمامی سبک‌های موسیقی کاربرد دارد. البته از این ساز بیشتر برای تک‌ نوازی می باشد.این ساز دارای شش سیم فلزی و سه سیم نایلونی  است و با کمک انگشتان نواخته می شود.بدنه ی این ساز از چوب سرو ساخته می شود و برای ساخت صفحه‌ی صدای گیتار کلاسیک از چوب اسپروس یا صدر و برای صفحه‌ی پشتی و اطراف ساز، چون نیاز به استحکام بالاتری دارد از چوب رزوود یا چوب‌هایی با استحکام بالا برای ساخت آن کمک میگیرند.این گیتار برای افراد مبتدی پیشنهاد می شود زیرا سیم های این گیتار نایلونی است و کار با آن برای افراد مبتدی راحت تر است.

۲.گیتار آگوستیک:

گیتاری که برای تأمین صدای خود تنها از بدنه‌ی چوبی کمک میگیرد را گیتار آکوستیک می نامند. این گیتار دارای شش سیم کاملا فلزی است که همین موجب شده که این گیتار طنین زنگ‌ دارتری داشته باشد. اگر عاشق سبک بلوز، کانتری یا راک هستید، آکوستیک انتخاب ایده آلی برای شماست.

  • گیتار فلامنکو:

این گیتار در دسته ی گیتار آکوستیک قرار دارد.ریشه‌ی پیدایش ساز فلامنکو همان‌طور که از نامش پیداست، به موسیقی و سبک فلامنکو برمی‌گردد.این گیتار تفاوت چندانی با گیتارهای کلاسیک ندارد و تنها تفاوت هایش با گیتار کلاسیک این است که گیتار فلامنکو   رنگ زرد و روشن دارد و در فلامنکو نت‌ها بلند و سریع اجرا می‌شوند تا بتوانند با رقص و ضربات پا هماهنگ باشند.

  • گیتار فلت تاپ:

این گیتار شباهت های بسیاری با گیتار های کلاسیک دارد. تفاوت های این گیتار با گیتار کلاسیک این است که گیتار فلت تاپ سایز بزرگتری دارد،دارای دسته ای باریک که دارای تراس راد است و ساختار کلی آن به‌مراتب قوی ‌تر از گیتار کلاسیک است.

  • گیتار رزنیتور:

این گیتار ظاهری شبیه گیتارهای فلت تاپ دارد ولی بدنه ی این گیتار از برنج، نیکل-نقره یا فولاد و در برخی مدل‌ها، از ترکیب این موارد با چوب ساخته می‌شود. صدای این گیتار توسط یک یا سه دیافراگم آلومینیومی که در وسط صفحه‌ی رویی قرار دارد، تقویت و تولید می‌شود.

۳.گیتار الکتریک:

این گیتار از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با گیتار آکوستیک ندارد ،اما برای تولید صدا از تقویت‌کننده یا آمپلی‌فایر استفاده می‌کند.

  • گیتار بیس:

این گیتار در دسته ی گیتار الکتریک قرار میگیرد. این گیتار دارای ۴ سیم فلزی است و سنگین اتر از دیگر گیتارهاست.بیس صدای بسیار بم و عمیقی دارد، همین ویژگی باعث محبوبیت بیشتر این ساز به نسبت سایر گیتارها شده است.

  • آرچ تاپ:

این گیتار دارای سیم های فلزی است. صفحه‌ی رویی و صفحه پشتی بدنه دارای قوسی محدب توخالی عمیق و بزرگ است. امروزه اکثر این گیتارها، به پیکاپ‌های مغناطیسی مجهز هستند و به همین علت، این سازها هم آکوستیک و هم الکتریک هستند.

اجزای مختلف گیتار

اجزای بیشتر گیتارها مثل هم هستند و البته بعضی ها دارای اجزاهای متفاوتی است. از این رو در ادامه به اجزای اصلی گیتارها می پردازیم.

۱.سردسته:

سر دسته به قسمت فوقانی یا بالایی گیتار گفته می‌شود که گوشی ها در اون قرار میگیرد. سردسته به صورت صاف و یا شیب دار درست شده است.

۲.گوشی ها:

گوشی ها در سردسته قرار میگیرند و  وظیفه ی آنها کوک کردن گیتار است. این گوشی ها با چرخ دنده قابلیت چرخیدن دارند و سیم های گیتار رو سفت یا شل میکنند، تا سیم ها در حالت سیم آزاد، نت درست رو اجرا کنند. جنس گوشی ها در گیتار های کلاسیک از پلاستیک یا فلز است. در گیتارهای آکوستیک از فلز برای ساخت گوشی ها استفاده میشود.

۳.شیطانک :

شیطانک یک قطعه سفید رنگ است که در قسمت انتهای سردسته و ابتدای گردن گیتار است.ارتفاع شیطانک توی تنظیم اکشن ساز موثر است. روی شیطانک شیار هایی وجود دارد که سیم های گیتار درون اون قرار میگیرد. این شیارها فاصله سیم ها رو از هم  به یک اندازه نگه میدارد و انتهای سیم ها رو ثابت نگه میدارد.  برای ساختش از پلاستیک فشرده یا استخوان استفاده میشود.

۴.فرت بورد:

فرت برد یا صفحه انگشت گذاری از زیر سردسته، دقیقا محل قرارگیری شیطانک تا بالای حفره ی صدا ادامه دارد. فرت ها روی این قسمت هستند و محل قرار گرفتن انگشتان نوازنده برای اجرای نت هاست. فرت برد در گیتار کلاسیک از گیتار آکوستیک عرض بیشتری دارد.

۵.فرت:

فرت قطعه ای فلزی است که روی صفحه فرت برد کوبیده شده و جای دقیق اجرای نت ها رو به نوازنده نشون میدهد. فاصله فرتها از قسمت سردسته به طرف حفره ی صدا کم میشود. نوازنده با نگه داشتن سیم روی فرت و ارتعاش سیم در قسمت حفره ی صدا یک نت رو اجرا میکند.

۶.پاشنه :

پاشنه گیتار، دسته گیتار رو به بدنه محکم وصل میکند و موجب استحکام دسته گیتار میشود که بتواند موقع کشش سیم ها فشار زیادی را تحمل کنه. پاشنه از چوب های محکم ساخته میشود که استحکام بیشتری داشته باشد.

۷.سیم ها:

سیم ها بیشتر از دیگر اعضا مورد توجه قرار میگیرند. سیم ها در گیتار های آکوستیک فلزی هستند ولی  در گیتار کلاسیک سه عدد نایلونی و سه عدد فلزی می باشد . جنس سیم های فلزی از فلزات مختلف مثل: فولاد، نیکل و یا برنزه. سیم های فلزی از یک سیم در مرکز و سیم نازکی که در اطراف اون پیچیده شده (به صورت فنری) ساخته شده است. این سیم ها از خرک پایانی شروع می شود و از روی حفره صدا و فرت برد عبور میکند و در سردسته وصل میشوند. میزان کشش سیم ها هم با گوشی ها تنظیم می‌شود. سیم ها بیشتر شش عدد هستند، اما گیتار هایی با ۴،۵،۶،۱۲ سیم هم وجود دارد. کوک شش سیم گیتار بر پایه ی E, A, D, G, B, E از صدای پایین تا بالا تنظیم شده است.

۸.بدنه گیتار :

بدنه گیتار از عرشه پایینی، پهلوی بدنه و تخته آوا تشکیل شده است. بدنه گیتار های آکوستیک تو خالیه و باعث تقویت صدا میشود. داخل بدنه ی گیتار به وسیله ی چوب هایی به شکل x یا به شکل نردبانی تقویت شده است. بدنه گیتار آکوستیک کمی بزرگتر از گیتار کلاسیک می باشد.

۹.پیک گارد:

یکی از اجزای مختلف گیتار پیک گارد است، که البته در بعضی از گیتار ها وجود دارد. این قسمت مثل یک سپر محافظ عمل میکند که به استحکام ساز اضافه میکند. در سبک های مثل فلامینکو که روی گیتار زیاد ضربه زده میشه پیک گارد کارایی بسیاری دارد.

۱۰.کات وی:

در بعضی از گیتار ها یک برش هلالی در قسمت سیم های ۱،۲،۳ وجود دارد که این برش به دسترسی راحت تر نوازنده به فرت های نزدیک سوراخ صدا کمک میکند. البته این نکته نیز قابل ذکر است که در بعضی از گیتارها وجود دارد.

۱۱.حفره ی صدا:

حفره ی صدا یک برش دایره ای شکل بر روی گیتار است که در تولید صدا نقش دارد. سیم ها از روی حفره صدا عبور میکنند و نوازنده در این قسمت سیم ها رو به ارتعاش در میاورد. دور سوراخ صدا طرح هایی دیده میشه که به اون رزیت می‌گویند .رزیت در گیتار های معمولی فقط جنبه ی تزیینی دارند، اما در برند های معتبر  این رزیت با چوب های ریز برش خورده طراحی شده است، که هم زیباست و هم از ترک خوردگی در اطراف سوراخ صدا جلوگیری میکند.

۱۲.خرک:

خرک در پایین حفره ی صدا، روی تخته ی آوا  قرار دارد. جنس خرک از همون جنس شیطانک می باشد.جنس آن از پلاستیک فشرده است و یا  گیتار های برند معروف از استخوان می باشد. ارتفاع خرک شیب دارد، که ارتفاع سیم های مختلف رو تنظیم میکند.

۱۳.پل :

پل در پایین حفره ی صدا قرار دارد و خرک روی اون قرار میگیرد. پل وظیفه ی انتقال ارتعاشات سیم ها رو به تخته ی آوا بر عهده دارد. در گیتار کلاسیک سر سیم ها از یک سوراخ عبور داده میشود و گره زده میشود، اما در گیتارهای آکوستیک گیره هایی برای وصل کردن سر سیم ها وجود دارد.

۱۴.میله تنظیم:

میله تنظیم یا میله خر پا یکی از اجزای مختلف گیتار آکوستیک محسوب میشود که در طول دسته گیتار(در داخل دسته گیتار) قرار دارد. این میله فقط در بعضی از برند های گیتار دیده می شود. این میله ی قابل تنظیم، اکشن ساز( ارتفاع و فاصله سیم ها از فرت برد) رو تغییر میدهد و با تنظیم درست میتوان، از گز دادن سیم ها، موقع اجرای نت ها جلوگیری کرد. همچنین تنظیم این میله روی میزان صدا و ارتفاع سیم ها از فینگر برد هم موثر می باشد.

نکاتی هنگام خرید گیتار

۱.توجه به فاصله سیم ها از نک (اکشن):

فاصله بین سیم های گیتار تا فرت را اکشن گیتار می نامند که اکشن پایین باعث می شود تا شما راحت تر بنوازید.

۲.تست کردن ساز قبل از خرید:

ساز را در دست بگیرید و ببینید آیا در دستان شما راحت است و یا اندازه آن برای جسه شما مناسب است. گیتار باید با دست و بدن شما متناسب باشد و احساس ناراحتی در ناحیه گردن و دست برای شما ایجاد نکند. همچنین دسته گیتار باید به گونه ایی باشد که به انگشتان دست شما فشار نیارد و از نگه داشتن دسته ساز احساس خستگی نکنید.

۳.کوک بودن گیتار:

هنگام خرید گیتار حتما از کوک بودن این ساز اطمینان حاصل کنید. بهتر است هنگام خرید یک حرفه ای را همراه خود ببرید تا برایتان ساز را کوک و چند آکورد را برای شما بنوازد. با این کار، می توانید ایراد های ساز را متوجه شوید.

۴.صاف بودن نک گیتار را حتما مورد بررسی قرار دهید.

نک گیتار ها حتما باید به صاف ترین شکل ممکن باشند و این موضوع باعث می شود تا هنگام نواختن گیتار، سیم ها و فرت ها برخوردی نداشته باشند. اگر غیر از این باشد نواختن بسیار مشکل می شود.

۵.توجه به گوشی های ساز:

گوشی های ساز را امتحان کنید که نرم باشند و برای کوک کردن ساز مشکل ایجاد نکند.

۶.بررسی کامل اجزای گیتار قبل از خرید:

گیتار را هم باید با دقت بررسی کنید تا سالم باشد و  تمامی بخش ها را چک کنید تا جایی ترک و خراش نداشته باشد. تمامی فرت های گیتار را بررسی کنید و روی همه سیم ها در همه فرت ها صدای ساز را گوش کنید که صدای وزوز و یا صدای بد ندهد. صدای ساز باید کاملا واضح باشد.

نگهداری از گیتار

۱.رطوبت موجب خرابی بدنه ی گیتار میشود  بنابراین ساز را در محیط خشک قرار دهید و از رسیدن رطوبت به ساز خود داری کنید.

  1. گیتار را همیشه تمیز کنید تا گرد خاک نگیرد و باعث کهنگی و کاهش کیفیت ساز نشود.

۳.ساز را مواقعی که تمرین نمی کنید در کاور نگهداری کنید.

۴.سیم های ساز خود را بسته به میزانی که می نوازید هر چند وقت یکبار تعویض کنید یا می توانید سیم ها را بین  ۶ تا ۱۲ ماه سیم های ساز را تعویض کنید.

قیمت گیتار موجود در بازار ایران

یکی از فاکتورهای مهمی که در هنگام خرید توجه مشتری را به خود جلب می کند قیمت آن است که به نوع و ویژگی های آن بستگی دارد. پس قبل از خرید این دستگاه اول تصمیم بگیرید که چقدر می خواهید هزینه کنید و بعد اقدام به خرید کنید. در ادامه یک نمونه از ارزانترین و گرانترین گیتار را برای شما معرفی کرده ایم.

ارزان ترین گیتار موجود در بازار ایران

ارزان ترین گیتار موجود گیتار کلاسیک آوا مدل S20-ORNGبا قیمت ۷۳۹.۰۰۰ تومان می باشد.

این نوع گیتار ظاهر و ساخت ساده‌ای دارد و برای افراد مبتدی مناسب می باشد. این مدل دارای ویژگی‌های ساده و پایه‌ای است ولی در ساخت آن از مواد حرفه‌ای و با کیفیت استفاده شده است. جنس صفحه‌ی رویی از صنوبر ،جنس صفحه‌ی پشتی از چنار ،جنس صفحات کناری از چنار می باشد.تعداد سیم‌های این گیتار شش عدد است که جنس آن ها از نایلون و فنر می باشد.

گیتار کلاسیک آوا مدل S20-ORNG

گیتار کلاسیک آوا مدل S20-ORNG

  • نوع ساز: گیتار کلاسیک
  • تعداد سیم‌ها: شش
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

گرانترین گیتار موجود در بازار ایران

گرانترین گیتار موجود گیتار باس شکتر مدل Damien Platinum-4-1200با قیمت ۳۷.۰۰۰.۰۰۰ تومان می باشد.

ساختار بدنه این گیتار از جنس ماهون ،جنس دسته از افرا و جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری از رزوود است.تعداد سیم های این گیتار چهار عدد است و جنس سیم‌ها از فلز و فنر می باشد.

گیتار باس شکتر مدل Damien Platinum-4-1200

گیتار باس شکتر مدل Damien Platinum-4-1200

۳۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان
  • نوع ساز: گیتار باس
  • جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری: رزوود (Rosewood)
  • تعداد سیم‌ها: چهار
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین مارک گیتار

گیتار در انواع و برندهای متفاوتی تولید و در بازار توزیع میشوند. این برندها شامل شکتر ،آوا ، یاهاما ،افرا ،دایموند ،کورت ، الحمبرا و وفائی می باشند.

بهترین گیتار یاهاما

این گیتار  یکی از برجسته ترین و با کیفیت ترین گیتارهای داخلی است و طنین و صدای آن بسیار واضح و دلنشین است. جنس صفحه‌ی رویی از صنوبر ،جنس صفحه‌ی پشتی از ماهون ،جنس صفحات کناری از ماهون می باشد.تعداد سیم‌های این گیتار شش عدد است.

گیتار یاهاما مدل C70

گیتار یاهاما مدل C70

  • نوع ساز: گیتار کلاسیک
  • جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری: رزوود (Rosewood)
  • تعداد سیم‌ها: شش
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین گیتار افرا

این گیتار یک گیتار کات وی استاندارد و خوش‌ساخت داخلی است. جنس صفحه‌ی رویی از صنوبر ،جنس صفحه‌ی پشتی از ماهون ،جنس صفحات کناری از ماهون می باشد.تعداد سیم‌های این گیتار شش عدد است و جنس سیم‌ها از فلز و فنر می باشد.

گیتار افرا مدل F4 کد CA

گیتار افرا مدل F4 کد CA

۱,۶۸۰,۰۰۰ ۱,۵۷۵,۰۰۰ تومان
  • نوع ساز: گیتار کلاسیک
  • جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری: رزوود (Rosewood)
  • تعداد سیم‌ها: شش
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین گیتار دایموند

جنس صفحه‌ی رویی از صنوبر ،جنس صفحه‌ی پشتی از ماهون ،جنس صفحات کناری از افرا  می باشد.تعداد سیم‌های این گیتار شش عدد است و جنس سیم‌ها از فلز و فنر می باشد.

گیتار دایموند مدل melodi212

گیتار دایموند مدل melodi212

۱,۰۲۰,۰۰۰ تومان
  • نوع ساز: گیتار کلاسیک
  • جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری: چوب افرا با رنگ آمیزی مشکی ( Black stained maple)
  • تعداد سیم‌ها: شش
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین گیتار الکتریک کورت

جنس صفحه‌ی رویی از افرا ،جنس صفحه‌ی پشتی از افرا ،جنس صفحات کناری از افرا  می باشد.تعداد سیم‌های این گیتار شش عدد است و جنس سیم‌ها از فلز و فنر می باشد.

گیتار الکتریک کورت مدل Aero Custom به همراه کیس حمل

گیتار الکتریک کورت مدل Aero Custom به همراه کیس حمل

  • نوع ساز: گیتار الکتریک
  • جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری: رزوود (Rosewood)
  • تعداد سیم‌ها: شش
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین گیتار آکوستیک الحمبرا

در این گیتار متریال با کیفیت استفاده شده است. از وجه تمایز این گیتار میتوان به اکشن بسیار دقیق، صدای بسیار شفاف و دقیق و طراحی منحصر به فرد خرک اشاره کرد. جنس صفحه‌ی رویی از سدر یکپارچه ،جنس صفحه‌ی پشتی از رزوود لمینت،جنس صفحات کناری از رزوود لمینت می باشد.تعداد سیم‌های این گیتار شش عدد است و جنس سیم‌ها از فلز می باشد.

گیتار آکوستیک الحمبرا مدل کونکا w300b

گیتار آکوستیک الحمبرا مدل کونکا w300b

  • نوع ساز: گیتار آکوستیک
  • اندازه: ۴/۴
  • جنس صفحه‌ی رویی: سدر یکپارچه (Solid Cedar)
  • جنس صفحه‌ی پشتی: رزوود لمینت (Laminated Rosewood)
  • جنس صفحات کناری: رزوود لمینت (Laminated Rosewood)
  • ساختار بدنه: رزوود (Rosewood)
  • جنس دسته: ماهون (Mahogany)
  • جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری: رزوود هندی (Indian Rosewood)
  • جنس سردسته: رزوود (Rosewood)
  • جنس ماشین هد: نیکل
  • جنس بریج: رزوود (Rosewood)
  • جنس سدل: پلاستیک
  • تعداد سیم‌ها: شش
  • جنس سیم‌ها: فلز
  • جنس فرت ها: فلز
  • ویژگی ظاهری: ساده
  • ویژگی بیشتر
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

بهترین گیتار کلاسیک وفائی

جنس صفحه‌ی رویی از صنوبر ،جنس صفحه‌ی پشتی از ماهون ،جنس صفحات کناری از ماهون می باشد.تعداد سیم‌های این گیتار شش عدد است و جنس سیم‌ها از نایلون و فنر می باشد.

گیتار کلاسیک وفائی مدل MV x

گیتار کلاسیک وفائی مدل MV x

  • نوع ساز: گیتار کلاسیک
  • اندازه: ۴/۴
  • جنس صفحه‌ی رویی: صنوبر (Spruce)
  • جنس صفحه‌ی پشتی: ماهون (Mahogany)
  • جنس صفحات کناری: ماهون (Mahogany)
  • ساختار بدنه: افرا (Maple)
  • جنس دسته: ماهون (Mahogany)
  • جنس صفحه‌ی انگشت‌گذاری: رزوود (Rosewood)
  • تعداد سیم‌ها: شش
  • جنس سیم‌ها: نایلون ، فلز
  • جنس فرت ها: فلز
  • ویژگی ظاهری: ساده
  • ویژگی بیشتر
همین الان از فروشنده برتر بخر
جزئیات بیشتر

سخن پایانی

هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی و بررسی گیتار بوده، امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. هنگام خرید حتما نکاتی که در مطالب فوق ذکر شد را لحاظ کنید.و حتما ساز را از نظر بگذرانید تا ایرادی نداشته باشد. از اینکه تا انتها با سبدت همراه بودید متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *