شکم گردی

آشنایی با غذاهای سنتی استان قم

local-foods-of-qom-province

فرهنگ غذایی هر استان ریشه در آداب و رسوم و شرایط اقلیمی آن دارد. استان قم، که یکی از استان‌های کویری و مرکزی ایران است، غذا‌های سنتی زیادی دارد. هر وقت به این استان سفر کردید حتماً سری به رستوران‌هایش بزنید غذای محلی آن را بچشید و لذت ببرید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با غذا‌های محلی استان قم بیشتر آشنا کنیم.

۲. آش پتله از غذاهای محلی قم

آش-پتله-از-غذا‌های-محلی-قم

آش پتله یکی از محبوب‌ترین غذا‌های استان قم است. این غذا با جو درست می‌شود. از مواد لازم برای تهیه‌ی این غذا می‌توان به جو، سبزی آش، کشک، پیاز، نمک و ادویه اشاره کرد.

۳. مغزآب از غذاهای محلی قم

مغزآب-از-غذا‌های-محلی-قم

یکی از غذا‌های مقوی و پرخاصیت استان قم مغزابه یا مغز‌آب است. برای تهیه این غذا به موادی همچون گردو، چغندر، بادمجان، دوغ کشک، نعنا خشک، پیاز، نخود، روغن، نمک و زردچوبه نیاز داریم.

۴. آبگوشت قنبید از غذاهای محلی قم

آبگوشت-قنبید-از-غذا‌های-محلی-قم

آبگوشت قنبید یکی از غذا‌های محلی استان قم است که از کلم قمری برای پختن آن استفاده می‌شود. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده برای تهیه‌ی آبگوشت قنبید می‌توان به گوشت گوسفندی، گندم پوست‌کنده، لوبیا سفید، رب، پیاز، پودر لیمو عمانی، نمک و زردچوبه اشاره کرد. این آبگوشت محلی همراه با نان سنگک و سبزی خوردن تازه خورده می‌شود.

۵. ماش ماشک از غذاهای محلی قم

ماش-ماشک-از-غذا‌های-محلی-قم

ماش ماشک یکی از غذا‌های محلی استان قم است که این غذا در دسته آش‌ها قرار می‌گیرد. این آش از ترکیب ماش، هویج قمی، گوشت، نمک، فلفل و زردچوبه درست می‌شود.

۶. پتله پلو از غذاهای محلی قم

پتله-پلو-از-غذا‌های-محلی-قم

پتله پلو یکی دیگر از غذا‌های مقوی و کم کالری استان قم است که بیشتر در روستای زیزگان، از توابع دستجرد، پخته می‌شود. این غذای لذیذ و محلی از برنج، بلغور گندم، سیب‌زمینی، پیاز، عدس، کشمش، روغن، فلفل، نمک، زردچوبه و زعفران درست می‌شود.

۷. آش قونبید از غذاهای محلی قم

آش-قونبید-از-غذا‌های-محلی-قم

آش قنبید یا کلم یکی دیگر از غذا‌های محلی استان قم است. این غذا از حبوبات و سبزیجاتی مثل نخود، لوبیا، عدس، پیاز، کلم، قنبید، سبزی آش (اسفناج، جعفری، تره)، زردچوبه و فلفل درست می‌شود. ناگفته نماند که این غذا در ماه رمضان بیشتر پخته می‌شود.

۸. آبگوشت یخنی بادمجان از غذاهای محلی قم

آبگوشت-یخنی-بادمجان-از-غذا‌های-محلی-قم

یخنی بادمجان از غذا‌های محلی استان قم است. از مواد لازم برای تهیه‌ی این غذا می‌توان به گوشت، لوبیا چیتی، عدس، بادمجان، به، پیاز، آب انار، نمک و ادویه اشاره کرد.

۹. ماشاب از غذاهای محلی قم

ماشاب-از-غذا‌های-محلی-قم

ماشاب یکی از آش‌های محلی استان قم است. این غذا با ترکیب کردن ماش، لوبیا چشم‌بلبلی، پیاز، نمک، زردچوبه، عدس، سیب‌زمینی، برنج، گندم، فلفل، آبِ گوشت، کشک و نعنا داغ با یکدیگر درست می‌شود.

۱۰. اشکنه سیبزمینی از غذاهای محلی قم

اشکنه-سیب‌زمینی-از-غذا‌های-محلی-قم

اشکنه یکی از غذا‌های قمی است. البته این غذا در همه‌ی استان‌های کشورمان پخته می‌شود، البته با طرز تهیه‌ی متفاوت. اشکنه انواع مختلفی دارد مثل اشکنه پیاز، تخم‌مرغ و گوجه. در این استان نوعی اشکنه به نام اشکنه سیب‌زمینی پخته می‌شود که از مواد تشکیل‌دهنده آن می‌توان به آرد، آب، پیاز، نعنا خشک، سیب‌زمینی، روغن، نمک و فلفل اشاره کرد.

۱۱. دمپختک قمی از غذاهای محلی قم

دمپختک-قمی-از-غذا‌های-محلی-قم

دمپختک یا دم‌پختی هم از غذا‌های سنتی و محلی استان قم است که با برنج تهیه می‌شود. برنج، لپه باقالی، پیاز، کره، زردچوبه و نمک مواد اولیه این غذا را تشکیل می‌دهند. و در نهایت این غذا با ترشی، ماست یا سالاد شیرازی و گوجه فرنگی سرو می‌شود. البته قمی‌ها بعضی اوقات این غذا را با تخم‌مرغ نیمرو نوش جان می‌کنند.

۱۲. قاقاناخ یا خاگینه قمی از غذاهای محلی قم

قاقاناخ-یا-خاگینه-قمی-از-غذا‌های-محلی-قم

خاگینه یکی از غذا‌های معروف در بیشتر شهر‌های ایران است. این غذا در قم نیز طبخ می‌شود و به قاقاناخ معروف است. قاقاناخ یا قیقاناخ از تخم‌مرغ، آرد سبوس‌دار، شیر، پیازچه خشک‌شده، روغن، نمک و زردچوبه درست می‌شود.

۱۳. حلوا از شیرینیهای محلی قم

حلوا-از-شیرینی‌های-محلی-قم

حلوا از شیرینی‌های سنتی قم است که با مرور زمان به سایر شهر‌های کشورمان نیز نفوذ کرده است. از حلوا‌های معروف قم می‌توان به حلوا ارده، کنجدی و شادونه اشاره کرد.

۱۴. کوفته قمی از غذاهای محلی قم

کوفته-قمی-از-غذا‌های-محلی-قم

کوفته یکی از غذا‌هایی است که در چند شهر ایران به روش‌های مختلفی پخته می‌شود و بعضی از شهر‌ها کوفته مخصوص خود را دارند. برای درست کردن کوفته قمی به موادی مثل برنج پخته‌شده، شوید، ترخون، نخود فرنگی، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، رب، آبغوره، سیر و نمک نیاز می‌باشد.

و در نهایت

هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی غذا‌های سنتی استان قم بوده، امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد. شما هم می‌توانید نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. از اینکه تا انتها با ما همراه بودید متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *