شکم گردی

آشنایی با غذاهای سنتی استان بوشهر

Local-dishes-of-Bushehr-province

استان بوشهر یکی از استان‌های گردشگر‌پذیر در کشور به شمار می‌رود که دارای جاذبه‌های فراوان نظیر سواحل زیبا، روستا‌های گردشگری و بازار‌های تجاری است که سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند.

چشیدن غذا‌های محلی هر شهری یکی از چالشی‌ترین بخش‌های هر سفری محسوب می‌شود. از این رو ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با غذا‌های محلی این استان آشنا کنیم تا شما هم بتوانید هنگام سفر به استان بوشهر از این لیست استفاده کنید.

فهرست محتوا پنهان

۱. میگو پلو، غذای محلی استان بوشهر

میگو-پلو،-غذای-محلی-استان-بوشهر

میگو پلو یکی از اصلی‌ترین غذا‌های محلی استان بوشهر است. از مواد لازم برای تهیه‌ی این غذا می‌توان به میگو، برنج، رب گوجه، پیاز، سبزیجات و ادویه اشاره کرد.

این غذا در کنار نوشیدنی‌های مثل نوشابه و سبزی سرو می‌شود.

۲. قیمه بوشهری، غذای محلی استان بوشهر

قیمه-بوشهری،-غذای-محلی-استان-بوشهر

قیمه بوشهری از دیگر غذا‌های محلی این استان است. مواد لازم برای تهیه‌ی این غذا شامل مخلوطی از سیب زمینی، گوشت، لپه، زیره، لیمو عمانی، رب گوجه و ادویه می‌باشند.

نکته‌ی قابل ذکر این است که در قیمه بوشهری گوشت آن باید به خوبی له شود به نحوی که با زدن قاشق به آن کش بیاید. همچنین جالب است بدانید که این غذا با شکر میل می‌شود.

۳. مُی شور (ماهی شور)، غذای محلی استان بوشهر

مُی-شور-(ماهی-شور)-،-غذای-محلی-استان-بوشهر

ماهی شور از دیگر غذا‌های سنتی استان بوشهر است که از خواباندن ماهی در نمک به دست می‌آید. در گذشته به دلیل نبودن امکاناتی نظیر فریزر ماهی را در نمک قرار می‌دادند. به همین دلیل در هنگام طبخ طعم شوری داشت. امروزه برای تهیه غذای ماهی شور باید از پنج ساعت از طبخ آن را در آب قرار داده تا نمک آن به خوبی کم شود. سپس آن را پخته و یا سرخ می‌کنند.

۴. دال عدس، غذای محلی استان بوشهر

دال-عدس،-غذای-محلی-استان-بوشهر

یکی دیگر از غذا‌های سنتی بوشهر، دال عدس است که در بیشتر در فصل زمستان طبخ می‌شود. دال عدس ترکیبی از عدس قرمز، سیر، رب گوجه، لیمو عمانی، پیاز و ادویه است و طبخی راحت دارد. برای تهیه‌ی این غذا همه‌ی مواد را در قابلمه‌ای پر آب می‌پزند و در نهایت سرو می‌کنند.

۵. رنگینک، دسر محلی استان بوشهر

رنگینک،-دسر-محلی-استان-بوشهر

یکی از دسر‌های استان بوشهر رنگینک نام دارد که بیشتر در ماه مبارک رمضان سرو می‌شود.  رنگینک شکل و شمایلی شبیه به حلوا دارد و در طبخ آن از خرما، آرد، روغن، گردو و دارچین استفاده می‌شود.

برای درست کردن رنگینک در ابتدا هسته خرما را خارج کرده و سپس مغز گردو را به آن اضافه می‌کنند. بعد از آن مواد را در روغن تفت داده و با دارچین تزئین می‌کنند.

۶. قلیه میگو، غذای محلی استان بوشهر

قلیه-میگو،-غذای-محلی-استان-بوشهر

قلیه میگو یکی دیگر از غذا‌های محلی استان بوشهر می‌باشد و همانطور که از اسمش پیداست میگو اصلی‌ترین عنصر آن است. از دیگر مواد لازم برای تهیه‌ی این غذا می‌توان به تمر هندی، سبزی ماهی ادویه ماهی، روغن، سیر فراوان و ادویه اشاره کرد.

۷. حلوای سرد بندو، دسر محلی استان بوشهر

حلوای-سرد-بندو،-دسر-محلی-استان-بوشهر

از دیگر دسر‌های این استان می‌توان به حلوای سرد بندو اشاره کرد. این نوع حلوا علاوه بر خرما بلغور گندم نیز دارد که تفاوت آن با دیگر حلوا‌ها وجود بلغور گندم است. این حلوا با کره آب شده و بلغور روی حرارت ملایم قرار داده می‌شود و سپس دوغ را به آن اضافه می‌کنند.

بعد از آن خرما با آرد بوداده را به مواد افزوده و ترکیب می‌کنند. در نهایت برای مدت کوتاهی آن را روی شعله کم ورز داده تا خود را بگیرد.

۸. للک یا گمنه، غذای محلی استان بوشهر

للک-یا-گمنه،-غذای-محلی-استان-بوشهر

این غذا که با قلیه سرو می‌شود ترکیبی از آب (آب مرغ)، پیاز، بلغور گندم و روغن است. دانه‌های ریز گمنه طعم ترد دارند و همراه با خورشت می‌توانند یک وعده غذایی قوی محسوب می‌‍شود.

۹. ماهی شکم پر، غذای محلی استان بوشهر

ماهی-شکم-پر،-غذای-محلی-استان-بوشهر

ماهی شکم پر از دیگر غذا‌های محلی این استان است که معمولاً با ماهی حمام، ماهی سنسگر و یا حلوای سیاه درست می‌شود و همراه با ادویه، سیر و شنبلیله طبخ می‌شود.

علاوه بر این مواد دیگری همچون زرشک، پیاز و کشمش برای طبخ این غذا نیاز است.

برای تهیه‌ی این غذا تمام این مواد را درون شکم ماهی قرار می‌دهند و سپس آن را سرخ می‌کنند. ماهی شکم پر بیشتر با پلو یا رشته پلو سرو می‌شود.

۱۰. حلوای انگشت پیچ، دسر محلی استان بوشهر

حلوای-انگشت-پیچ،-دسر-محلی-استان-بوشهر

حلوای انگشت پیچ از دیگر شیرینی‌های این استان است که بیشتر در عزاداری‌ها استفاده می‌شود. البته در وعده افطار نیز سرو می‌شود. در تهیه انگشت پیچ از زعفران، شکر، روغن، گلاب و آرد استفاده می‌شود که به صورت یکجا ترکیب شده و روی شعله کم هم‌زده می‌شود. در نهایت به شکل کش‌دار در می‌آید و برای خوردن آماده است.

۱۱. مجبوس (مکبوس)، غذای محلی استان بوشهر

مجبوس-(مکبوس)-،-غذای-محلی-استان-بوشهر

مجبوس از دیگر غذا‌های این استان است که ریشه‌ای عربی دارد. برای تهیه‌ی این غذا از مرغ، پیاز، برنج، گوجه فرنگی و ادویه استفاده می‌شود. این غذا در بسیاری از مهمانی‌ها سرو می‌شود.

۱۲. قلیه ماهی، غذای محلی استان بوشهر

قلیه-ماهی،-غذای-محلی-استان-بوشهر

از دیگر غذا‌های محلی استان بوشهر می‌توان به قلیه ماهی اشاره کرد. برای طبخ این غذا به موادی نظیر سبزی ماهی (شنبلیله و گشنیز) تمر هندی، روغن، ماهی، سیر زیاد و ادویه ماهی نیاز است.  معمولاً در کنار قلیه ماهی برنج نیز سرو می‌شود و بعضی بومیان آن را همراه با للک (گمنه) میل می‌کنند.

۱۳. نشا، دسر محلی استان بوشهر

نشا،-دسر-محلی-استان-بوشهر

نشا یکی دیگر دسر‌های جنوبی است که در عید فطر به وفور در منازل ساکنین جنوب درست می‌شود. برای تهیه این دسر شیرین و زرد رنگ از شکر، آب، گلاب، نشاسته و زعفران استفاده می‌شود.

در واقع با ترکیب مواد و هم زدن آن‌ها بر روی شعله گاز دسری زرد رنگ و رقیق به دست می‌آید که باید برای ساعتی آن را در ظرف جداگانه‌ای قرار داد. بعد از اینکه خنک شده و خود را گرفت آماده میل کردن می‌شود.

۱۴. یتیمچه (یتیمک)، غذای محلی استان بوشهر

یتیمچه-(یتیمک)-،-غذای-محلی-استان-بوشهر

یکی دیگر از غذا‌های محلی این استان یتیمک یا یتیمچه نام دارد. این غذا کاملاً گیاهی می‌باشد وطرز تهیه آن بسیار آسان است.  در طبخ یتیمچه از بادمجان، پیاز، تمبر هندی، لوبیا چشم بلبلی و ادویه استفاده می‌شود.

۱۵. لگیمات، دسر محلی استان بوشهر

لگیمات،-دسر-محلی-استان-بوشهر

لگیمات یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های این استان است که بسیار شبیه به بامیه درست می‌شود . برای تهیه این خوراکی از مایه خمیر، تخم مرغ، روغن مایع، نشاسته، شیره خرما و آرد گندم استفاده می‌شود.

۱۶. دمپخت ماهی بوشهری، غذای محلی استان بوشهر

دمپخت-ماهی-بوشهری،-غذای-محلی-استان-بوشهر

یکی دیگر از غذا‌های تند و محبوب محلی این استان دمپخت ماهی یا در اصطلاح محلی لخ لاخ نام دارد. این خوراک خوشمزه با ماهی شیر، لوبیا چشم بلبلی، تمبر هندی، سیر، پیاز، شوید (گاهی گشنیز و شنبلیله)، رب گوجه، برنج و ادویه ماهی درست می‌شود.

۱۷. ته انداز ماهی، غذای محلی استان بوشهر

ته-انداز-ماهی،-غذای-محلی-استان-بوشهر

ته انداز ماهی از دیگر غذا‌های محلی این استان به شمار می‌رود. این غذا شبیه ته چین است اما با این تفاوت که مواد مخلوط پلو صرفاً زیر برنج قرار نمی‌گیرد و می‌تواند لابلای برنج استفاده شود. مواد تشکیل‌دهنده اصلی این غذا ماهی، سیر، گشنیز، شنبلیله، پیاز، تمر هندی، برنج، شوید، پودر لیمو عمانی، ادویه است.

۱۸. میگو سوخاری، غذای محلی استان بوشهر

میگو-سوخاری،-غذای-محلی-استان-بوشهر

از دیگر غذا‌های محلی بوشهر می‌توان به میگو سوخاری اشاره کرد. این غذا با تخم مرغ، آرد سوخاری، جوش شیرین، زعفران و نمک درست می‌شود.

برای تهیه‌ی این غذا تمامی مواد را با هم مخلوط کرده و سپس میگو را در روغن سرخ می‌کنند. این خوراک بسیار ترد است و در کنار نوشیدنی و سس قرمز طعمی عالی به خود می‌گیرد.

۱۹. شکر پلو، غذای محلی استان بوشهر

شکر-پلو،-غذای-محلی-استان-بوشهر

شکر پلو یکی از غذا‌های مجلسی و اعیانی مردم جنوب و بوشهر می‌باشد که در اغلب موارد با قیمه بوشهری سرو و خورده می‌شود. مواد لازم برای پخت این غذا برنج، شکر و زعفران است و برای تزئین آن از خلال پسته استفاده می‌شود.

۲۰. کبه، غذای محلی استان بوشهر

کبه،-غذای-محلی-استان-بوشهر

کبه از دیگر غذا‌های این است است که ریشه‌ای عربی دارد. اساس اصلی این غذا، بلغور ریز گندم یا للک می‌باشد. مواد لازم برای پخت این غذا در بین مردمان مختلف، متفاوت است و در هر شهری از کشور به شیوه‌های مختلف پخته می‌شود. البته مهم‌ترین و اصلی‌ترین مواد آن گوشت چرخ کرده، بلغور ریز گندم، پیاز، گشنیز، عدس قرمز، دارچین، فلفل سیاه، آبلیمو، گردوی خرد شده، بادام زمینی خرد شده، زرشک و کشمش است.

لازم به ذکر است که در برخی از شهر‌ها و مناطق کشور از برنج و سیب‌زمینی هم برای پخت کبه استفاده می‌کنند. برای تهیه‌ی این غذا تمامی مواد را با هم مخلوط می‌کنند و به خوبی به عمل می‌آورند و سپس در روغن داغ غوطه‌ور ساخته و آن را سرخ می‌کنند.

۲۱. دوقوس ماهی، غذای محلی استان بوشهر

دوقوس-ماهی،-غذای-محلی-استان-بوشهر

این غذا یکی از غذا‌های مهم و اصلی مردم استان بوشهر و بندر دیلم است که اغلب در کنار پلو سرو می‌شود. ماهی به کار برده شده در این غذا، ماهی حلوای سفید است که در زبان محلی به آن زبیدی می‌گویند. این غذا یکی از غذا‌های مجلل و گران قیمت بوشهری‌ها است.

۲۲. سوپ میگو، غذای محلی استان بوشهر

سوپ-میگو،-غذای-محلی-استان-بوشهر

از دیگر غذا‌های محلی این استان می‌توان به سوپ میگو اشاره کرد که غذای اصلی افطار‌های ماه رمضان است و خیلی سریع آماده می‌شود. مواد لازم برای تهیه‌ی این سوپ شامل میگو، هویج، رب گوجه فرنگی، پیاز، سیر، گشنیز، روغن زیتون و ادویه می‌باشد.

لازم به ذکر است که مردم بوشهر این سوپ را به همراه غذا‌هایی که با ماهی و میگو درست می‌شود، سرو می‌کنند.

۲۳. ته انداز مرغ و بادمجان، غذای محلی استان بوشهر

ته-انداز-مرغ-و-بادمجان،-غذای-محلی-استان-بوشهر

این غذا یکی از غذا‌های محلی استان بوشهر است. برای تهیه‌ی این غذا به موادی همچون مرغ و بادمجان، برنج، پیاز، نمک و فلفل، پودر لیمو عمانی و زعفران نیاز است.

۲۴. آش بوشهر، غذای محلی استان بوشهر

آش-بوشهر،-غذای-محلی-استان-بوشهر

از دیگر غذا‌های محلی و بومی بوشهر آش بوشهر که به نام آش سبزی هم شناخته می‌شود. این آش غلیظ و کشدار است و شبیه آش شله مشهدی است. لازم به ذکر است که درست کردن آش بوشهر کمی سخت است.

از مواد لازم برای تهیه‌ی این غذا می‌توان به لوبیا قرمز، گوشت، پیاز، تره و شوید و ترخون و ادویه اشاره کرد. در نهایت این غذا با نارنج سرو می‌شود.

و در نهایت

هدف تیم سبدت در این مقاله معرفی غذا‌های محلی استان بوشهر بوده، امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد. آیا طعم یکی از این غذا‌های مذکور را چشیده‌اید؟ لطفاً نظر خود را برای ما بنویسید. از اینکه تا انتها با ما همراه بودید متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *